Hoogstraten VV-Berchem Sport  0-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Hoogstraten VV-Berchem Sport 0-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔12.februari 2017
Hoogstraten VV-Berchem Sport  0-1

In het tennis is een break pas echt een break als je ook de volgende set op eigen opslag wint. Zo moest Berchem Sport zaterdagavond winnen in Hoogstraten om de zege tegen THES te bevestigen. Met een zesde plaats in het klassement, een vijfde stek in de tweede periode en een spits als Roy Van de Linden mocht Hoogstraten VV zeker niet onderschat worden. Bovendien plukte Berchem de voorbije jaren twee sterkhouders weg uit de aardbeienstad en dan zijn revanchegevoelens nooit veraf.

De wedstrijd was nog geen twee minuten ver toen Zorbo met een schot in het zijnet voor de eerste opwinding zorgde. Een minuut verder stak Absisan de bal opnieuw tegen de netten, deze keer wel langs de juiste kant. Berchem leek door deze vroege voorsprong onverhoopt op een makkelijke zege af te stevenen. Maar een tweede doelpunt bleef uit, al was opnieuw Absisan er rond het halfuur heel dicht bij, toen een verdediger zijn schot op de paal deed afwijken. De thuisploeg was in de eerste helft twee keer gevaarlijk vanop vrijschop, net buiten de zestienmeter. Twee keer geraakten ze voorbij de gele muur, maar niet voorbij Appels. De laatse kans voor de rust was voor Hairemans, die een solo net naast de winkelhaak besloot.

Na de rust begon het steeds heviger te sneeuwen. De witte bal werd ingeruild voor een oranje exemplaar. De wedstrijd werd zelfs twee keer gestaakt om de lijnen schoon te vegen. Voetballen werd steeds moeilijker, niet enkel door de winterse omstandigheden, maar ook omdat de thuisploeg steeds sterker begon te spelen. Bij momenten raakte Berchem niet uit de roodwitte omknelling. Gelukkig hield Appels zijn ploeg een vijftal keer overeind. Berchem moest het vooral van de snelle uitbraken hebben. Eén van die counters leverde in de slotminuten een stafschop op, toen van Kruijssen op de rand van de zestien werd neergetrokken. De Nederlander nam zelf plaats op de stip, maar schoot te zwak rechtdoor op de doelman. Bijna kreeg Berchem het deksel nog op de neus, toen Appels aan de overkant een bal moest lossen, maar zonder verder erg.

Berchem: Appels, De Wilde, Van Minnebruggen, Kamneng Djoum, van Kruijssen, Absisan, Hairemans (80’ Nwokoro), Zorbo (66’ Carrez), Verstraeten (76’ Addo), Vande Velde, Mauro

Doelpunten: 3’ Absisan (0-1)

Scheidsrechter: Gert Deckers

 

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Lommel SK – Berchem Sport  2-0

Lommel SK – Berchem Sport 2-0

Tegen de leidersploeg heeft Berchem Sport in zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd in de Eerste Amateursklasse behoorlijk zijn streng getrokken. Het

Lees meer