Kevin Van Haesendonck: het liep volledig spaak. | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Kevin Van Haesendonck: het liep volledig spaak.

📁 Interview 🕔08.oktober 2018
Kevin Van Haesendonck: het liep volledig spaak.

Bij een verliesmatch zoals tegen Patro is het verleidelijk om uitgebreid in te zoomen op de negatieve houding van de tegenstrever. Ook  coach Kevin Van Haesendonck was not amused over de manier waarop de Limburgers de punten mee naar huis namen, maar tegelijk was hij niet blind voor de talloze tekortkomingen aan de Berchemse zijde. “Het liep vandaag voetballend gewoon spaak”, was zijn conclusie.

“We hebben ons laten overbluffen en daar niets tegenover geplaatst”, zo steekt hij van wal tijdens de nabeschouwing. “We waren te traag en kwamen steeds een stap te laat. We vonden ook zelden of nooit een vrije man. De spelers waren ook te veel onder de indruk van de spelwijze van Patro. Sorry voor de vergelijking, maar soms leken het wel ‘jongens’ tegen ‘mannen’.”

Webteam: Er was vanaf de 0-1 voortdurend ergerlijk antivoetbal te bespeuren bij Patro. Dat is niet de eerste keer dat we dit meemaken. Trek je daar een conclusie uit?

Kevin: Tja, op of zelfs over het randje spelen lijkt wel een rode draad te zijn in deze reeks. Als ik de oproep hoor van hun trainer Stijn Stijnen om vanaf het begin op de tegenstrever te gaan schoppen… Wij gaan daarin niet mee maar eerlijk, het goede voetbal dat we daar tegenover wilden stellen lukte ons vandaag evenmin. Ik zag geen onverzettelijkheid, en zo win je geen wedstrijden.

Webteam: Het eerste doelpunt veroorzaakte veel commotie. Wat vond jij van deze fase?

Kevin: De scheidsrechter had al naar de stip gewezen en de vlag van de linesman ging niet omhoog. De spelleiders hebben ook geen beelden om naar terug te grijpen zoals de VAR. De scheids heeft door ons hevig protest en door het hevig bloedende hoofd van Thomas echter beseft dat er wel iets moést gebeurd zijn dat niet door de beugel kon. Helaas kon hij zijn beslissing moeilijk herroepen.

Webteam: Werd die fase later gecompenseerd?

Kevin: Ik denk eerlijk dat we onze latere strafschop daar  wel wat aan te danken hebben, want hij was toch wel erg licht toegekend. Maar tekenend voor de wedstrijd wordt ook die ook nog eens gemist. Jammer, want hadden we op dat moment kunnen aansluiten, dan was alles nog mogelijk geweest. Nu bleek hun snelle tweede doelpunt van net na de aftrap dodelijk en kwam ons doelpunt veel te laat. We hebben nog een alles-of-niks geprobeerd, maar de gelijkmaker werd van de lijn gekeerd en uiteindelijk slikken we  die lullige tegengoal nog.

Webteam: Ondertussen zakken we weg naar de buik van het klassement…

Kevin: Met 7 op 18 halen we inderdaad veel te weinig. Onze goede start hebben we niet meer bevestigd. Wie vandaag won kon weer bij de subtop aansluiten, maar spijtig genoeg zijn wij dat niet geworden.

Webteam: Conclusie: er moét volgende speeldag  gewonnen worden op het veld van Spouwen-Mopertingen! Komaan Leeuwen!

 

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels