Berchem Sport – Bocholter VV   2-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Bocholter VV 2-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔16.december 2018
Berchem Sport – Bocholter VV   2-1

Berchem Sport kan met een feestelijk gevoel de eindejaarsperiode tegemoet. Met bijzonder aantrekkelijk voetbal nam het vanmiddag verdiend afstand van de virtuele leider in het klassement, Bocholter VV.

Voor de wedstrijd kreeg Jelle van Kruijssen van de oud-spelers een kleine attentie aangeboden naar aanleiding van zijn 100ste competitiedoelpunt in België, vorig weekend in Tongeren. Zijn 101ste liet niet lang op zich wachten en was er meteen eentje om niet snel te vergeten, niet omwille van de schoonheid, wel omwille van het hoge curiositeitsgehalte.

Nadat hij er in minuut 5 al niet ver af was, toen een halve omhaal het doel met enkele meters miste, trapte hij drie minuten later van dichtbij wel raak. Langs de lijn was de vlag echter de hoogte ingegaan, maar wat niemand doorhad, was dat scheidsrechter Verstraeten zijn assistent meteen overruled had. Hij had immers gezien dat de laatste voorzet van een Limburgse voet kwam, zo verklaarde hij achteraf.

Berchem startte bijzonder gretig en werd daar dus snel voor beloond. Hoewel er in de eerste helft geen echte kansen meer kwamen, hield geelzwart de wedstrijd stevig onder controle en daar had Bocholt het duidelijk lastig mee. De bezoekers, die met een overwinning over Hasselt naar de eerste plaats konden springen, speelden bijzonder geïrriteerd. Ze gingen geregeld in discussie met de scheidsrechter, claimden te pas en te onpas haast georchestreerd fouten en nadat Vanhaen na een drieste overtreding systematisch door de supporters geviseerd werd, gingen ze schijnbaar met nog minder vertrouwen voetballen.

Maar ook Bocholt heeft een scherpschutter in zijn rangen. Christophe Bertjens, in de heenwedstrijd nog goed voor drie doelpunten, nam meteen na de rust Brosens op de proef. Die redde op de lijn. Een tiental minuten gaf Bocholt de indruk het evenwicht te kunnen herstellen. Maar dan kwam Berchem opnieuw sterk opzetten. Een 1-2’tje Hamdi-van Kruijssen-Hamdi verdiende beter dan het povere schot naast. In minuut 68 speelde Van den Driessche vanop links met een verre voorzet van Kruijssen aan, die veel ruimte kreeg voor doel. Helaas kreeg hij de bal niet goed genoeg onder controle.

Op de tweede actie van Bocholt na de rust was het wachten tot tien minuten voor het einde. Een iets te makkelijk weggegeven corner werd van dichtbij in de handen van Brosens gekopt. Een schot van de ingevallen Geenens aan de overkant ging over. En ook de andere invaller, Kabir, was er nog twee keer erg dichtbij. In de 84ste minuut schoot hij een afvallende bal na een hoekschop in één tijd niet zo heel ver over. Nog diezelfde minuut verlengde van Kruijssen ter hoogte van de middenlijn een ontzette bal met het hoofd tot bij Kabir. Die mocht alleen op doel af, maar besloot via de keeper in hoekschop.

Een tweede doelpunt hing in de lucht en liet niet lang op zich wachten. Een knap driehoekje Saillart-van Kruijssen, Carrez, belandde uiteindelijk bij Vande Velde, die laag overhoeks Berchems voorsprong verdubbelde. In de slotminuut kon Bocholt nog milderen vanop de stip, na een vermeend handspel, maar de zege bleef op het Rooi.

Ondanks heel wat pech, gaan de prestaties de laatste weken zichtbaar in stijgende lijn. Berchem kan met een zesde plaats de winterstop in. In de top vijf verloor alleen Patro Eisden geen punten, waardoor Hades nu het volgende mikpunt kan worden.

Berchem herneemt na de feestdagen met twee thuiswedstrijden. Op 13 januari ontvangen we Cappellen, op 20 januari komt VW Hamme op bezoek. De thuiswedstrijd tegen City Pirates van 17 maart werd verplaatst naar zaterdagavond 16 maart. Tijdens de winterstop staan oefenwedstrijden tegen Zwarte Leeuw en Bornem op het programma.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen, Absisan, Maluka Bimbo ( 79’ Kabir), Vande Velde, Hamdi (72’ Saillart), Peers (59’ Geenens), Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 8’ van Kruijssen 1-0, 85’ Vande Velde 2-0, 90’ Bertjens 2-1 (pen.)

Geel: Peers, Geenens

Scheidsrechter: Simon Verstraeten

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

Met het uitzicht op de 5de plaats in het eindklassement moest er in de laatste wedstrijd absoluut gewonnen worden van de

Lees meer