Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔24.februari 2019
Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen  1-1

Voor de eerste zege van 2019 blijven we nog minstens twee weken op onze honger zitten. Tegen Spouwen-Mopertingen geraakte Berchem niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een belangrijk punt dat pas in de toegevoegde tijd uit de brand werd gesleept.

Het zit Berchem echt niet mee dit seizoen. Na de blessures en de gele kaarten, hield deze week de griep vier basisspelers langs de kant. Het aantal tieners tussen de lijnen neemt hierdoor week na week toe. De teller staat intussen al op vijf. Debutant van dienst was de 17-jarige Achraf El Addouly (neef van en van) die in de tweede helft behoorlijk inviel. Op de bank hielden twee andere leeftijdgenoten zich klaar. Voeg daarbij Roy Mauro die voor zijn eerste volledige wedstrijd stond in een half jaar en Nesta Vallez die dit seizoen ook nog niet vaak aan spelen toe kwam, en het hoefde weinig betoog dat Berchem geen zondagse wandeling in het park te wachten stond.

Dat het zo’n dramatische eerste helft zou spelen, had zelfs coach Van Haesendonck niet verwacht. Zeker na de hoopgevende prestatie een week eerder in Eisden. Zijn onuitgegeven elftal begon nog verkrampter aan de wedstrijd dan we dit jaar in thuiswedstrijden gewend zijn. De vroege achterstand, na viervoudig balverlies of mistasten, maakte het er niet beter op. Al wat geelzwart was in het stadion haalde zelfs opgelucht adem dat het scorebord bij de rust geen grotere achterstand aangaf. Berchem creëerde zelf nauwelijks een kans die naam waardig.

Na de rust zorgden enkele tactische en noodgedwongen verschuivingen voor meer duelkracht. Mats Joris moet met een verzwikte enkel zijn plek afstaan aan Nesta Vallez. Meseure verkaste naar de linkerflank en Peers schoof een rij naar voor. Het resulaat was meteen zichtbaar: een aanvallender Berchem, dat nu ook vaker voor doel opdook. Van Kruijssen en Saillart kwamen enkele keren dicht bij een doelpunt, maar misten scherpte. Aan de overkant greep Van Buynder twee keer spectaculair in op een schaarse tegenaanval van Spouwen, dat zich na de rust bijzonder bedreven toonde in het veinzen van blessures. Dat zou hen uiteindelijk zuur opbreken, want in de extra speeltijd die scheidsrechter De Keyzer hiervoor aanrekende klom Berchem onverwacht, maar verdiend alsnog langszij. Saillart, het doelgebied ingestuurd door Nesta, werd gehaakt, maar kon de bal nog net tot bij van Kruijssen tikken die intuïtief op de juist plaats liep en droog afwerkte. In de volgende minuten appeleerde Berchem nog twee keer voor strafschop, maar die vlieger ging niet meer op.

Peers mist, door zijn derde gele kaart, de wedstrijd tegen Duffel.

Volgend weekend is er geen competitievoetbal. Deze donderdag, om 20 uur, speelt Berchem een oefenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen op het terrein van Oosterzonen.

UPDATE: deze oefenwedstrijd zal gezien het grote aantal geblesseerde en zieke spelers NIET doorgaan!

 

Berchem: Van Buynder, Van den Driessche, Michiels, Joris (46’ Vallez), van Kruijssen, Beirlant (76’ El Addouly), Meseure, Vande Velde, Saillart, Mauro, Peers

Doelpunten: 8’ 0-1, 90+2’ van Kruijssen 1-1

Geel: Peers, Mauro, Michiels

Scheidsrechter: Tim De Keyzer

Deel dit artikel met vrienden