Voorbeschouwing KSV Temse – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing KSV Temse – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔27.april 2019
Voorbeschouwing KSV Temse – Berchem Sport

Voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen trekt Berchem Sport naar Temse. Beide clubs staan in de top 6, maar kunnen vanwege geen licentie voor eerste amateur niet aan de eindronde deelnemen. Veel staat er dus niet meer op het spel, maar misschien levert een wedstrijd zonder druk wel een leuke pot voetbal op.

KSV Temse stond lang op de 2e plaats, maar na onduidelijkheid over de toekomst van de club werden de resultaten minder. In de eerste periode pakte Temse  24 op 30, in de tweede periode was dat nog 14 op 30. De spelers mochten een andere club zoeken en dat deden ze ook massaal. Sommigen vertrokken al tijdens de wintertop, anderen spelen vanaf volgend seizoen bij een andere ploeg. Zo tekenden verdediger Ken Spies en middenvelder Tom Vermeire bij Berchem Sport. Ook Joachim De Wilde en Stef Van den Heuvel, die vorig jaar nog voor geel-zwart speelden, vonden met respectievelijk Cappellen en KFC Nijlen al een club voor volgend seizoen.

KSV Temse zakte ondanks de onzekerheid en het risico op verminderde motivatie bij vertrekkende spelers nooit ver weg in het klassement en staat nog altijd 3e. Trainer Yves Van der Straeten, ex-doelman van Lierse en Antwerp, verlengde trouwens wel zijn overeenkomst bij Temse. Een fusie of overname komt er niet, Temse gaat op eigen kracht verder en zal voortaan vooral focussen op jonge spelers uit de eigen regio.

In de heenronde verloor Berchem met 1-2. Onze jongens hadden verschillende kansen, maar enkel Van Kruijssen kon met een knappe omhaal de netten vinden. Berchem kende de voorbije weken twee uitersten met een 5-0 overwinning en een nederlaag met dezelfde cijfers. Dat had niet alleen met de prestaties van Berchem zelf te maken, maar daar gaan we het niet meer over hebben. De top 5 is nog altijd mogelijk. Daarvoor moeten we nog voorbij Hades Kiewit Hasselt, dat één punt meer telt dan ons en zondag in eigen stad op verplaatsing gaat spelen bij Sporting Hasselt.

Carrez is geschorst. Mauro kreeg na Duffel voorlopig twee speeldagen schorsing, maar onze club kan nog in beroep gaan dus die gaat nu nog niet in.

Selectie: Appels, Brosens, Van den Driessche, Vande Velde, Peers, Nwokoro, Mauro, Absisan, Meseure, Vallez, Kabir, Saillart, Beirlant, Van Kruijssen, El Addouly

Aftrap zondag om 15u! Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels