Sporting Hasselt – Berchem Sport  3-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Sporting Hasselt – Berchem Sport 3-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔15.september 2019
Sporting Hasselt – Berchem Sport  3-2

Berchem is met lege handen uit de Limburgse hoofdstad teruggekeerd. Opnieuw een nederlaag met het kleinste verschil, na een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten.

Wie na 45 minuten naar een opsteker zocht, kon er maar één vinden: dat het scorebord slecht 1-0 aangaf. Hasselt domineerde de volledige eerste helft, had steeds een mannetje aanspeelbaar op de flanken, combineerde dat het een lieve lust was, recupereerde nagenoeg elke ontzette bal en had eigenlijk met 3-0 de kleedkamer moeten ingaan.

Even na het kwartier kopte Appiah, volledig vrij voor doel, met een hoge boog de 1-0 over Appels in doel. Er volgden nog twee haast identieke situaties – verre voorzet vanop links, tot bij een niet of onvoldoende gedekte man voor doel – maar de thuisploeg morste met de kansen.

Trainer Magerman greep meteen in bij de rust. Nwokoro en Beirlant kwamen in de plaats van Meseure en Vallez. Peers, gestart als linksback, ging centraal in de verdediging spelen, Spies schoof een rij naar voor. Het zorgde onmiddellijk voor een ander wedstrijdbeeld. Doordat de Hasseltse flanken werden afgestopt, kwamen ook de diepe spitsen, die Berchem in de eerste helft pijn hadden gedaan, veel minder in het spel voor. Na 6 minuten mochten we zelfs de eerste deftige combinatie voor Berchem Sport noteren. Een aanval in gang gezet door Nwokoro, die bijzonder sterk inviel, belandde via El Yazidi bij van Kruijssen. Die zette voor op Saillart deze miste zijn schot, waarop Nwokoro in de rebound bovenkant lat trof.

Nauwelijks enkele minuten later werd de doorgebroken van Kruijssen aan de zijkant van de zestien aangelopen. El Yazidi trapte de vrijschop vanuit een zeer scherpe hoek meteen binnen. 1-1, verdiend op basis van de eerste tien minuten van de tweede helft, maar een op z’n minst verrassende remonte na de bijzonder zwakke eerste helft.

Lang kon Berchem het gelijkspel niet vasthouden. Nog geen drie minuten later gooide de thuisploeg een vrijschop voor doel, waar Appels aanvankelijk een kopbal van dichtbij kon redden,maar geen verhaal had op de tweede poging.

Berchem bleef wel aandringen. Zo speelde El Yazidi drie verdedigers uit, zijn poging belandde in hoekschop. Maar net op het moment dat de 2-2 waarschijnlijker leek dan de 3-1, zette Hasselt een snelle aanval op langs links, de voorzet werd in één tijd voorbij Appels in doel gemikt.

Ondanks de 3-1 kregen we toch nog een spannend slot. Eén minuut voor het reguliere einde begon Saillart aan een lange solo die hij besloot met een schot op de lat. De goed gevolgde Beirlant had de 3-2 maar binnen te tikken. Een slotoffensief in de toegevoegde tijd leverde niets meer op.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Meseure (46’ Nwokoro), Vallez (46’ Beirlant), Spies, Saillart, Mauro, Peers

Doelpunten: 16’ 1-0, 56’ El Yazidi 1-1, 59’ 2-1, 83’ 3-1, 89’ Beirlant 3-2

Geel: van Kruijssen

Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels