Matchverslag Berchem Sport – KFC Duffel | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Matchverslag Berchem Sport – KFC Duffel

📁 Verslag wedstrijd 🕔03.november 2019
Matchverslag Berchem Sport – KFC Duffel

Berchem en Duffel hebben de voorbije jaren een kleine traditie opgebouw van emotioneel geladen onderlinge duels. En omdat tradities er zijn om in ere te houden, was dat deze keer niet anders. Zeven doelpunten, een rode kaart, een fel betwiste gelijkmaker en de winning goal in blessuretijd. Dit alles met gelukkig een goede afloop voor Berchem Sport, want het werd stilaan van moeten.

Van de opdracht om de wedstrijd snel en stevig te beginnen kwam weinig in huis. Bij de eerste voorzet voor doel mochten de bezoekers al aan het juichen nadat Van Den Driessche met het hoofd zijn eigen doelman verschalkte.

De angst bij de Berchemspelers na deze rampzalige start was voelbaar tot in de tribunes. Met snelle aanvallen en eentijdsvoetbal kwamen de bezoekers tijdens het eerste halfuur verschillende keren dichtbij een tweede doelpunt. Met een bal op de paal en een kopbal die van dichtbij naast werd gekopt kwam Berchem twee keer heel goed weg.

Aan de overkant schoten de geelzwarten zelf ook enkele keren tekort. Een opwippertje van Cornelissen belandde op het dak van het doel, een afstandsschot van Nwokoro ging naast, een niet onaardige trap van El Yazidi vond een verdediger in de weg en ook van Kruijssen slaagde er alleen voor de doelman niet om Berchem langszij te brengen. Kansen waren er dus wel, al was de uitvoering toch steeds net iets stroever dan bij Duffel, waar het allemaal veel vlotter en makkelijker leek te verlopen.

Maar bij de eerste werkelijk vlotte thuisaanval was het wel meteen raak. Saillart zette zich door op de rechterflank en vond op het gepaste moment El Yazidi die van aan de strafschopstip zonder aarzelen in de vrije hoek binnen schoot.

Lang kon Berchem niet genieten van zijn gelijkmaker. Drie minuten verder mocht Duffel een vrijschop nemen even voorbij de middenlijn. De bal geraakte niet echt weg en met een streep zette een vrijstaande man Berchem alweer op achterstand.

Meteen na de rust volgde de volgende opdoffer toen Nwokoro voor een onnodige fout aan de middenlijn zijn tweede geel van de middag incasseerde. Net op dat moment gingen ook de stadionlichten aan en begon Berchem, in ondertal, vreemd genoeg steeds beter te voetballen. Nauwelijks tien minuten ver in de tweede helft werd van Kruijssen diep gestuurd. Met een heerlijk stiftertje over de doelman toonde hij dat hij het scoren nog niet verleerd is. 2-2.

En Berchem bleef de druk opvoeren. Na een lange solo had El Yazidi zelfs de 3-2 aan de voet, de doelman redde met de vuisten. Een kleine twintig minuten voor het einde kwam die 3-2 er alsnog. Een perfecte vrijschop van El Yazidi kwam binnen het bereik van aanvoerder Mauro die met een duikvlucht zijn ploeg op voorsprong kopte. Tien minuten later had de kers op de taart moeten volgen toen Mauro Saillart de diepte in stuurde. Oog in oog met de doelman verloor hij echter het overzicht, een afleggertje naar de goed gevolgde van Kruijssen had zo goed als zeker de wedstrijd kunnen beslissen.

En op zo’n moment weet iedereen dat het deksel en de neus niet ver van elkaar verwijderd zijn. Met nog twee officiële minuten op de klok raakte de bal niet weg voor het Berchemdoel. Een ultieme voorzet werd bijna op de lijn in doel verlengd. Een gelijkmaker met een buitenspelgeurtje dat in de neutrale zone voor een flinke woordenwisseling zorgde. Ook de beelden van ATV brengen geen uitsluitsel.

Alweer duur puntenverlies in de slotminuten leek de logische uitkomst van de wedstrijd toen een stiftbal van van Kruijssen tergend traag voorlangs ging. Met de moed der wanhoop trok Berchem in minuut 95 nog een laatste keer ten aanval. El Yazidi leek in de uithoek van het doelgebied te lang te aarzelen, kapte en draaide en vond zo uiteindelijk nog een klein gaatje om de bal voor doel te trekken waar Vermeire Berchem naar een verdiende en broodnodige zege kopte.

Berchem kan nu met iets meer ademruimte naar Geel dat, met een wedstrijd minder gespeeld, evenveel punten telt.

Scheidsrechter Van Uffelen had het niet altijd makkelijk op het zware, gladde veld, maar floot zich op een positieve manier in de kijker omdat hij enkele malen balvoordeel gaf en nadien de overtreding alsnog met geel bestrafte en dit met duidelijke handgebaren aangaf zodat iedereen goed de reden van zijn beslissing kon volgen.

 

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen (69’ Vallez), Meseure (90’ Beirlant), Spies, Saillart (85’ Peers), Mauro, Nwokoro

Doelpunten: 5’ 0-1, 33’ El Yazidi 1-1, 36’ 1-2, 54’ van Kruijssen 2-2, 72’ Mauro 3-2, 88’ 3-3, 95’ Vermeire 4-3

Geel: Nwokoro, Mauro, Vallez

Rood: 49’ Nwokoro (2x geel)

Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer