Voorbeschouwing SK Pepingen-Halle – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing SK Pepingen-Halle – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔22.februari 2020
Voorbeschouwing SK Pepingen-Halle – Berchem Sport

Morgennamiddag speelt Berchem Sport een belangrijke wedstrijd op het veld van Pepingen-Halle. Onderin de rangschikking staat het dicht bij mekaar en drie punten zijn dus welkom. Op naar een eerste zege in 2020!

Staartploegen Spouwen-Mopertingen en Pepingen-Halle wonnen vorige week en komen zo dichter bij Berchem. Onze tegenstander van dit weekend telt nog één punt minder dan geel-zwart. Pepingen-Halle won met 1-2 in Vosselaar, dat sterk bezig was en tegen ons nog won in december, maar in 2020 vier keer op rij verloor. Het nieuws dat Vosselaar een van de vele clubs is die het financieel moeilijk heeft en volgend jaar naar eerste provinciale zal zakken, is daar wellicht niet vreemd aan.

Voor de zege in Vosselaar had Pepingen-Halle lang niet gewonnen. De vorige overwinning van de Vlaams-Brabantse club dateerde al van 10 november (2-0 tegen Bocholt). Dat SK Pepingen-Halle onderin staat is geen verrassing. De club speelt al enkele seizoen jojo tussen de twee laagste nationale amateurreeksen. In het seizoen 2016-2017 eindigde Pepingen-Halle 3e in derde amateur en promoveerde het. In 2018 degradeerde Pepingen-Halle meteen uit tweede amateur, en vorig seizoen eindigden de Vlaams-Brabanders 4e en dwongen ze via de eindronde opnieuw promotie af. Of Pepingen-Halle zich dit keer wel kan redden in tweede amateur, zullen we over enkele weken weten.

Berchem speelde vorig weekend 1-1 gelijk tegen Wijgmaal, een wedstrijd die niet echt om aan te zien was door de wind, het slechte veld en ook wel het niveau dat beide teams haalden. Wijgmaal moet dit weekend naar leider Tienen en Hoogstraten speelt uit bij Sporting Hasselt. Moeilijke affiches dus voor de ploegen die achter ons staan. Spouwen-Mopertingen speelt niet omdat zij dit weekend tegen het gestopte Duffel hadden gemoeten. Berchem kan dus een goede zaak doen onderin, al kan het evengoed zo zijn dat wij verliezen en onze concurrenten stunten op verplaatsing. In deze reeks gebeuren wel vaker gekke dingen.

In de heenronde won Berchem tegen Pepingen-Halle voor het eerst op eigen veld. Hopelijk volgt zondag een nieuwe primeur, namelijk een eerste zege in 2020 voor onze jongens! Nwokoro is geelgeschorst, Van den Driessche is mogelijk weer beschikbaar na een contractuur. Peers was vorige week ziek en keert terug in de selectie.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Peers, Joris, Meseure, Mauro, Vallez, El Yazidi, Beirlant, Cornelissen, Saillart, Van Kruijssen, De Kuyffer

Aftrap om 15u in het Paul Claes Stadion!

Opgelet: Pepingen-Halle speelt gewoonlijk op Lamme Guiche, maar dat stadion werd om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten. Dit seizoen speelt Pepingen-Halle dus thuis in het Paul Claes Stadion (Vroembos 17, Pepingen), op een kunstgrasveld.

Deel dit artikel met vrienden