ASV Geel – Berchem Sport  2-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

ASV Geel – Berchem Sport 2-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔10.november 2019
ASV Geel – Berchem Sport  2-2

Een gewonnen punt of twee verloren, daarover zal elkeen wel zijn eigen mening hebben. Gezien het matchverloop keert Berchem zeker als morele overwinnaar terug uit Geel. Nemen we het spel zelf als maatstaf, dan was geelzwart, in een wedstrijd met veel slordigheden, de beter voetballende ploeg en blijven we met het wrange gevoel achter dat er meer had ingezeten. Het gemis aan scherpte vooraan en het gemak waarmee doelpunten worden weggegeven blijven week na week tenenkrullend.

De wedstrijd begon zoals dit jaar al zoveel wedstrijden van Berchem Sport zijn begonnen. Na drie minuten ontbrak het Saillart aan kalmte oog in oog met de doelman. Evenveel minuten later ging de eerste kans voor de thuisploeg schijnbaar met het grootste gemak tegen de netten, nadat enkele Geelse aanvallers net iets te veel ruimte hadden gekregen.

Nog voor het eerste kwartier om was verscheen Saillart een tweede keer alleen voor de doelman, maar opnieuw kreeg hij de bal er niet voorbij. Aan de overkant kwam Berchem goed weg toen een ongedekte Gelenaar een al even vrij gelaten ploegmaat mocht bedienen die gelukkig van dichtbij de paal trof. En omdat we vooral niet leren uit onze fouten, mocht aan diezelfde tweede paal enkele minuten later opnieuw een volledig vrijstaande tegenstander van dichtbij koppen, naast.

Toch voetbalde Berchem niet slecht, de vele slordigheden niet te na gesproken, want die waren er langs beide kanten net iets te veel. En ook wat kansen betreft hielden beide ploegen elkaar tijdens de eerste helft in evenwicht. Saillart verkoos nog eens alleen te gaan, terwijl hij wellicht beter had afgelegd aan van Kruijssen. Een knap opgebouwde aanval even voor het halfuur verdiende beter, maar niemand kreeg het hoofd of de voet tegen de nagenoeg perfect getrapte voorzet.

Kwam het eerste doelpunt al iets te eenvoudig tot stand, doelpunt nummer twee was een weggever die je eerder op de jeugdterreinen zou verwachten. Een pasje van Appels aan Spies in het doelgebied werd met het grootste gemak onderschept. 2-0 en dan leek de wedstrijd gespeeld. Meseure, zorgde echter, bijna vanuit stand, binnen de twee minuten voor de aansluitingstreffer, waarmee hij het vuur er bij Berchem in hield. De geelzwarten ontsnapten voor de rust nog aan een strafschop en kwamen zelf drie keer dicht bij de gelijkmaker. El Yazidi kreeg noch zijn eerste, noch zijn tweede bal voorbij de doelman, Saillart schoot van ver naast en een vrijschop van El Yazidi leek op een copy-paste van het derde doelpunt tegen Duffel, maar een duikende Mauro kreeg zijn hoofd deze keer net niet tegen de bal.

Na de rust trok Berchem het laken helemal naar zich toe. Echte kansen bleven echter uit tot negen minuten voor het einde. Een te verre hoeksvchop van El Yazidi werd door Saiilart aan de andere cornervlag gerecupereerd en voorgetrokken waar verdediger Vermeire voor de tweede week op rij raak trof.

In een enthousiast maar helaas ook onbesuisd slotoffensief leek er nog heel even meer in te zitten voor de geelzwarten. Geel kwam op zijn beurt goed weg na een aangeschoten handspel in de zestien, maar kende aan de overkant ook pech met een tweede bal op de paal.

 

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen (55’ Beirlant), Meseure, Spies, Saillart, Mauro, Peers (70’ Vallez)

Doelpunten: 6’ 1-0, 32’ 2-0, 34’ Meseure 2-1, 81’ Vermeire 2-2

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Mo Sbaghi

Deel dit artikel met vrienden