Bas Saillart: “Nooit aan mezelf getwijfeld, maar dit doet wel goed.” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Bas Saillart: “Nooit aan mezelf getwijfeld, maar dit doet wel goed.”

📁 Interview 🕔25.november 2018
Bas Saillart: “Nooit aan mezelf getwijfeld, maar dit doet wel goed.”

De vossen kwamen al bijna uit hun holen – of zijn het burchten – gekropen toen Bas Saillart als een der laatsten van onder de douche vandaan kwam. Maar we wilden absoluut een reactie van de man die de wedstrijd vlak voor de rust openbrak met een enig mooi doelpunt.

Eindelijk wil die goal nog eens vallen, en wat voor één!

Bas: Inderdaad. Mijn tweede dit seizoen en meteen een mooie. Ik krijg de bal goed aangespeeld en zie plots een hele ruimte voor me. Op zo’n momenten mag je niet teveel nadenken. Ik trap, raak de bal prefect en hij vliegt goed binnen. Bovendien op een perfect moment, vlak voor de rust.

Tot dan had Berchem het echter niet onder de markt met Vosselaar. Het was zelfs pas onze eerste kans.

Bas: Het was zeker geen makkelijke wedstrijd. Vosselaar stond goed en kon zijn eigen spel spelen gedurende de hele eerste helft. In de tweede helft kregen wij meer ruimte, die we echter veel beter hadden moeten uitspelen. De 1-3 viel eigenlijk te laat. Maar na de rust hebben we bij momenten wel goed voetbal laten zien, vind ik.

Je bent dit seizoen bijzonder vaak op het juiste moment op de juiste plaats, maar die laatste voorzet of dat doelpuntje wilden er maar niet uitkomen. Op deze manier kunnen scoren doet dan ongetwijfeld deugd?

Bas: Ik weet het. Het is al weken zoeken. Niet dat ik me zozeer fixeer op dat doelpunt, want een assist is voor mij even mooi als een goal. Maar ook die kwamen er nog niet vaak uit. Hoewel ik me er nooit echt druk in heb gemaakt, moet ik toegeven dat het toch een beetje als een verlossing aanvoelt. En dat ik er meteen ook de hele ploeg mee op sleeptouw kon nemen, is mooi meegenomen.

Ben je ooit aan jezelf beginnen twijfelen?

Bas: Twijfelen niet echt. Ik vond van mezelf dat ik steeds heb gedaan wat ik moest doen, zowel op training als in de wedstrijd. Maar dit doet wel goed natuurlijk. Hopelijk ben ik hiermee nu eindelijk in gang geschoten. Het was ook een heel belangrijke wedstrijden. Bij winst had Vosselaar zelfs over ons kunnen springen. Nu slaan we een kloofje en houden we voeling met de top vijf, al zullen we daarvoor eerst zelf een kloofje moeten dichten. We gaan er in elk geval alles aan doen om voor de winter nog zoveel mogelijk punten te verzamelen door te blijven voetballen zoals we nu bezig zijn.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels