Pas na strafschoppen uitgebekerd… Berchem B – Union Namur-Fosses-la-V. 1-1 (pen. 2-4) | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Pas na strafschoppen uitgebekerd… Berchem B – Union Namur-Fosses-la-V. 1-1 (pen. 2-4)

📁 Verslag wedstrijd 🕔05.september 2020
Pas na strafschoppen uitgebekerd… Berchem B – Union Namur-Fosses-la-V. 1-1 (pen. 2-4)

Als je als derdeprovincialer -met een resem geblesseerden- na 90 minuten gelijke tred hebt kunnen houden met een tegenstander die 3 of 4 niveau’s hoger aantreedt (fusieclub Union Namur-Fosses-la-Ville speelt volgend seizoen normaliter in 3de nationale, maar heeft juridisch nog een waterkans dat het in 2de zal kunnen blijven), en als je dan pas door die vermaledijde strafschoppen wordt uitgebekerd, dan mag je met opgeheven hoofd het veld verlaten. Berchem B zal zich alleszins zijn bekercampagne met twee feestelijke wedstrijden tegen evenveel gereputeerde ploegen nog lang heugen en mag er nog eens heel fier op terugblikken ook!

Union Namur -Fosses-la-Ville trapte alleszins niet in de val van de nonchalance waarin Stade Everois de week ervoor enigszins gelopen was. Er stond van meet af aan een geheel van stevige mannen op het veld die de bal vlot lieten circuleren met een  variatie aan lange en korte passes, waarbij het gehele speelveld en alle pionnen constant benut werden. Berchem kon in deze studieronde maar aan één ding denken en dat was verdedigen. Maar na 11′ kwam Berchem er toch voetballend uit, op weg naar doel werd August De Mulder echter foutief onderuit gehaald. De scheidsrechter ging een minuutje bij zichzelf te rade en koos dan voor de zwaarste sanctie. Union met 10 man verder, waarna tot overmaat van ramp ook nog een blessure volgde met een noodzakelijke vervanging tot gevolg. Een compleet te herschikken verdediging liet Berchem dan ook in de wedstrijd komen. Waar Wannes Goossens voor Berchem eerst de bal nog met het hoofd van de doellijn kon keren en even later met datzelfde hoofd het eigen doelhout streelde, was het aan de overkant wel raak. Vinny Foqué -wie anders- torende na een hoekschop van Ben Van Gool boven iedereen uit en kopte fraai  binnen. 1-0 was meteen ook de ruststand, niet zonder een paar mooie reddingen nog van doelman Denis Leysen.

Zelfde spelbeeld na de rust: constant overwicht van U. Namur maar Berchem dat er af en toe toch gezwind uitkwam en aangevuurd door enkele honderden supporters steeds bleef voetballen. Op de 63′ moest Berchem zich echter gewonnen geven toen een voorzet vanop links van kortbij werd afgerond. De Namenaars raakten nog de paal en ook Berchem kreeg in de 87′ nog een mooie kans, maar het schot ging over.

In de 94′ wisselden de bezoekers hun bijna 43-jarige (!) doelman voor een jonger exemplaar, die meteen de matchwinnaar werd door in de penaltyreeks de vierde strafschop van Berchem te pakken. Opluchting bij de zoveel ervarener Namenaars die, door hun rode kaart weliswaar met 10 spelers gedurende 80 minuten, hun handen meer dan vol hebben gehad met de Berchemse youngsters, wat zij trouwens ook na de wedstrijd  grif toegaven.

Proficiat Berchem B, de strafschoppenlotto was jullie niet gunstig gezind vanavond, maar jullie voetbalspel heeft hier zeker mee gewonnen.

Berchem B speelde met: Leysen (geel), Rommens, Foqué, Goossens (geel), De Mulder, Van Gool (out’ 84 voor Dedecker), Husson (out ’67 voor Lahousse), Norrée (geel), Tak, Van Eupen (out ’51 voor De Bruyn), Stevenin.

Doelpunten : 28′ Foqué 1-0  / 63′ 1-1.

Strafschoppen: 2-4 na 4 beurten, Union Namur -Fosses-la-Ville bekert verder: Berchem Sport wenst jullie nog veel succes verder!

 

2.12.0.0
2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden