Berchem bekert vlotjes verder: KBS – VK Dadizele 3-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem bekert vlotjes verder: KBS – VK Dadizele 3-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔04.augustus 2019
Berchem bekert vlotjes verder: KBS – VK Dadizele 3-0

In de tweede ronde van de Croky Cup startte KBS de bekercampagne 2019-20 tegen de West-Vlaamse eersteprovincialer VK Dadizele. Het werd een vlotte zege voor onze jongens, waarbij de score nog veel hoger had kunnen oplopen. Volgende week strijden we een ronde verder bij SV Oostkamp, dat met de strafschoppen won op het veld van Sprimont (1-1 en pen. 2-3)

Bekeren in eigen huis én op kunstgras, het is eens wat anders. Door de ondertussen wijd en zijd gekende stadionperikelen werd ervoor gekozen om op het B-veld te spelen. Onze eerste wedstrijd met inzet van dit seizoen startte onder een stralende zon, en onder het kritische oog van een 300-tal supporters. En jawel, minder dan twee minuten later stond het al 1-0. Een geweldige voorzet vanop links, getekend Bas Saillart, werd door wie anders dan Jelle van Kruijssen overhoeks binnengekopt. Nog geen minuut later diende Bruno Appels een venijnige bal vanonder de lat over te tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop kon Berchem snel in de omschakeling gaan. Bart Cornelissen zette gemeten voor vanop rechts, Jelle kwam net tekort om binnen te tikken, maar Bas Saillart ramde aan de tweede paal zichzelf én de bal onverbiddelijk tegen de touwen. 2-0 na nog geen 5 minuten spelen, Berchem op rozen, en wat een start voor het nieuwe seizoen!

In het verder verloop van de eerste helft combineerde KBS snel en vlot, niet in het minst door de prestatie van alle nieuwe gezichten in het elftal. Er werd dan ook een resem kansen gecreëerd, maar die werden niet benut. Zo stopte de puik acterende bezoekende doelman ook nog een strafschop van Van Kruijssen, na een kwajongensachtig akkefietje tussen beiden. Jelle had eerder al enkele kansen nipt naast besloten, en ook centrale verdediger Ken Spies kwam na een 1-2’tje met Bart Cornelissen nog plots oog in oog met de doelman, maar die wist eens te meer raad met het schot.

In de 2de helft ging Berchem er weer dadelijk tegenaan. Er kwam snel een nieuwe penaltyfout waarbij ditmaal Iliass El Yazidi zich achter de bal posteerde, maar weer ranselde doelman Paepe de bal uit zijn kooi. Even later was het dan toch raak, toen Jelle van Kruijssen  een assist van Bas Saillart in de korte hoek kon mikken. En er bleven kansen komen, maar met de pogingen van Jelle & co wist de bezoekende doelman telkens wel raad. Het bleef dus 3-0 in een wedstrijd waarin we van Berchemzijde heel degelijk voetbal hebben gezien, dat weliswaar cijfermatig iets te mager geconverteerd werd. Maar laat ons vooral de vele goede zaken van deze wedstrijd onthouden!

Berchem Sport speelde met Appels, Van Den Driessche, Joris, Vermeire (63′ Vallez), Van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen, Meseure (72′ Beirlant), Spies, Saillart (78′ Nwokoro), Peers

Doelpunten: 2′ Van Kruijssen 1-0, 4′ Saillart 2-0, 53′ Van Kruijssen 3-0

De heren van het scheidsrechterlijk trio Mathijssen, Serneels en Straetmans voelden de wedstrijd perfect aan en leverden dan ook een zeer goede arbitrage af.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels