Berchem Sport – Beerschot Wilrijk:  4 – 1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Beerschot Wilrijk: 4 – 1

📁 Oefenwedstrijd 🕔07.augustus 2013
Berchem Sport – Beerschot Wilrijk:  4 – 1

Berchem heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding tot een goed einde gebracht. Een sterk Geelzwart sloeg Beerschot Wilrijk een 4-1 pandoering om de oren.

Goaltjesdief Melkert speelde zestig minuten mee en bewees meteen weer zijn waarde voor dit elftal. Naast hem in de spits zagen we Jimmy Mulisa, die in het verleden bij o.a. Sint-Niklaas en Tubize speelde, als tester. De lange aanvaller overtuigde met twee assists. Verder stond Boujouh na een korte blessure weer in de basis.

Berchem en het vernieuwde KFCO Wilrijk begonnen meteen snedig aan de partij. Enkele minuten na aftrap werd Melkert neergehaald net voor het elfmetergebied. De scheidsrechter mocht meteen al tonen dat hij zijn kaarten op zak had. De daaropvolgende vrije trap draaide echter op niets uit. Niet getreurd, want niet veel later werd de doorgebroken Verstraeten neergemaaid en ditmaal wel in het strafschopgebied. De Keermaecker zette de penalty feilloos om. De bezoekers brachten zelf weinig gewicht in de schaal en het was wachten tot de twintigste minuut alvorens ook zij de neus aan het venster staken. Beerschot Wilrijk deed het wel meteen met succes, Ascencion vlamde het leer via de dwarsligger voorbij Berchemgoalie Merckx. Berchem bleef vrank en vrij voetballen en stelde op het half uur dan ook orde op zaken. Dickson, die een erg sterke wedstrijd speelde, schilderde een hoekschop perfect tot bij de mee opgerukte Paridaans. De Nederlandse verdediger bracht de thuisploeg met zijn eerste doelpunt in geel-zwarte loondienst opnieuw op voorsprong. Ook tester Mulisa liet zich een eerste keer opmerken, maar zijn harde schot ging nipt naast. Vijf minuten voor rust legde Geelzwart de derde treffer in het mandje. Mulisa bediende Melkert, die zo zijn eerste van de avond scoorde. Berchem ging de pauze in met een verdiende 3-1 op het scorebord.

Na de rust liet coach Selleslags dezelfde actoren opdraven. Het tempo verdween ietwat uit de match en de bezoekers kwamen aan wat meer balbezit. Toch was het opnieuw Berchem dat mocht vieren. Mulisa bediende Melkert met een perfect uitgemeten doorsteekpas en onze topschutter van vorig seizoen toonde opnieuw zijn tor-instinct. Beerschot Wilrijk probeerde de score nog te milderen, maar bracht Merckx nooit in problemen. Bij Geelwart werd er met maar liefst zes invallers tegelijk duchtig gewisseld. Berchem kwam niet meer in gevaar en speelde de oefenpot rustig uit. De 4-1 eindstand was dan ook een verdiende uitslag.

Zondag ontvangen we Esperanza Neerpelt voor onze eerste wedstrijd in de Beker van België. De Limburgse vierdeklasser schakelde in de vorige ronde KSK Bree uit. Op Bocholt, onze eerste tegenstander van het nieuwe seizoen, won Neerpelt met een overtuigende 3-0.

1-0 (12’ De Keermaecker, strafschop)
1-1 (20’ Ascencion)
2-1 (29’ Paridaans)
3-1 (38’ Melkert)
4-1 (58’ Melkert)

BERCHEM: Merckx, De Koninck (61’ Kocak), Paridaans, Van Dessel (85’ Van Parys), Haesevoets (61’ Dierickx), Dickson, De Keersmaecker, Verstraeten (75’ De Wilde), Boujouh (61’ Van den Heuvel), Mulisa (61’ De Cock), Melkert (61’ Claessens)

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Omwille van het zware bekerprogramma werd beslist om ook de oefenwedstrijd tegen Rupel Boom van volgende week te annuleren.

Lees meer