Berchem Sport  – Bocholter VV  2-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Bocholter VV 2-2

📁 Geen categorie, Verslag wedstrijd 🕔06.oktober 2019
Berchem Sport  – Bocholter VV  2-2

Een gelijkspel tegen de leider, daar zouden velen vooraf voor getekend hebben. Maar na afloop heerste uitsluitend ontgoocheling. Omwille van de tegentreffer in blessuretijd, omdat Berchem het laatste kwartier vergat om te blijven voetballen, maar ook omdat scheidsrechter Colebunders na de rust schaamteloos de kaart trok van de bezoekers, die voortdurend de grenzen van het sportieve opzochten.

Vier keer scoorde Bocholt dit seizoen al vanuit hoekschop. Het was er in de Berchemkleedkamer dan ook ingehamerd, maar toch was het bij de eerste corner meteen raak. Niet eens zo goed getrapt, maar wel met het hieltje over Appels binnengelepeld. De tien minuten die hierop volgden werd Berchem bijna weggespeeld. En toch kwam de thuisploeg twee keer heel dicht bij een doelpunt. De eerste keer (10’) trof Saillart het zijnet, bij de tweede poging mocht Cornelissen zelfs twee keer van dichtbij aanleggen, maar telkens werd de bal van de lijn gekeerd (22′).

Een tweede gele en dus rode kaart voor Bocholt deed de wedstrijd voor de eerste keer kantelen. Bocholt kroop massaal achter de bal en Berchem begon voelbaar meester te worden over de wedstrijd. Dat leidde al gauw tot drie kansen voor van Kruijssen. Nummer één en twee (34’ en 41’) belandden via de doelman in hoekschop, poging nummer drie, een vlotte combinatie langs Cornelissen en El Yazidi, trapte hij wel hoog in doel. Met nog twee minuten te gaan kon de gelijkmaker op geen beter moment vallen.

De eerste vijf minuten na de pauze was het opnieuw even zoeken naar het juiste ritme. Maar nadat Mauro met een perfecte kopbal na een al even perfect getrapte corner van El Yazidi Berchem op voorsprong bracht, leek er geen houden meer aan. Berchem kreeg binnen het kwartier twee keer de kans op zijn voorsprong verder uit te diepen. Eerst bracht de hand van de doelman redding op een schot van Saillart en strandde de herneming van Vallez op een verdediger (60’), even later had een bijzonder bedrijvige El Yazidi de 3-1 moeten maken, maar zijn bedoeling om de keeper door de benen te verschalken was net iets te doorzichtig (64′).

Pas na een dikke twintig minuten kwam Bocholt een eerste keer opzetten met een schot dat van de lijn werd gekeerd en de herneming die vervolgens door Appels werd overgetikt. En dan kwam het volgende keerpunt, opnieuw een uitsluiting na een tweede gele kaart. Deze keer voor Berchem. Halverwege de helft van Bocholt ging El Yazidi neer in een duel en hoewel hij meteen opstond en zelfs geen foutbal claimde, kreeg hij meteen een tweede gele karton onder de neus geduwd door ref Colenbunders. Een kaart die op dat moment volledig in de lijn der verwachtingen lag, want de scheidsrechter had na de rust al zowat elke fout, enkele veel opzichtigere schwalbes, truitje-trek en zelfs natrappen van de Limburgers met de mantel der liefde toegedekt, terwijl elke theatraal geveinsde fout Berchem een vrijschop en zelfs enkele gele kaarten kostte.

De rode kaart gaf Bocholt een boost, terwijl Berchem plots het voetballen verleerd leek en zijn heil zocht in lange ballen die keer op keer terugkwamen. Waar geelzwart vorige week zelf in de slotminuut de drie punten weggraaide door tot de laatste minuut te blijven drukken, kreeg het nu door paniekvoetbal in het slot van de wedstrijd, niet geheel verdiend, het deksel op de neus.

Berchem: Appels, Van den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi,  Cornelissen, Vallez, Spies, Saillart (71’ Peers), Mauro, Nwokoro (46’ Meseure)

Doelpunten: 9’ 0-1, 43’ van Kruijssen 1-1, 50’ Mauro 2-1, 91’ 2-2

Geel: Nwokoro, Peers

Rood: El Yazidi (2 keer geel)

Scheidsrechter: Stef Colebunders

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels