Berchem Sport – Cappellen FC  2-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔08.maart 2020
Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby mag verwachten en een verdiende overwinning voor Berchem Sport. De eerste thuisoverwinning van 2020.

Never change a winning team. De ploeg die vorige week in Bocholt startte, stond ook tegen Cappellen op het wedstrijdblad. Met Rik De Kuyffer in de spits en Jelle van Kruijssen dus op de bank. Ook nu pakte Berchem de tegenstander meteen bij de lurven. Na drie minuten weerhielden de vingertippen van doelman Joossens en de lat geelzwart van een vroege voorsprong toen Saillart van buiten de zestien op doel mikte. Berchem toonde veel goede wil, combineerde bij momenten vlot maar met veel afvallende ballen, die meestal op kracht werden gerecupereerd. De laatste pass of het schot op doel kwam er echter niet uit. Cappellen moest het vooral hebben van gevaarlijke tegenaanvallen. De wedstrijd verveelde hierdoor op geen enkel moment, ondanks het weinig academische voetbal en de weinige doelkansen. Halfweg de eerste helft zette El Yazidi zich door op links. Hij rondde zijn solo af met een gemeten voorzet voor doel waar De Kuyffer over kopte. In zijn rug was ook Meseure goed gevolgd die wellicht beter geplaatst was om te schieten. Aan de overkant trokken de bezoekers enkele minuten later scherp voor doel. Het mannetje aan de tweede paal kwam net een voetje te kort.

De tweede helft begon meteen met een elleboog van Da Silva op Van Den Driessche. De Portugees werd hierdoor het mikpunt van de Berchemspionkop en bracht er voor de rest van de wedstrijd nog weinig van terecht. Op de vrijschop die hieruitvolgde kopte De Kuyffer te zwak in.

Het was één van de talrijke overtredingen in een potige tweede helft. Scheidsrechter Verslycken die een prima eerste 45 minuten floot, vierde na de rust de teugels. Frank Magerman: “Overtredingen horen nu eenmaal bij een derby, maar de ref liet veel toe, te veel. Wij kregen niet vaak het voordeel. En dat leidde op zeker moment tot frustratie bij Rik (De Kuyffer) die hierdoor tegen geel aankeek. Zoiets moet hij nog wat slimmer aanpakken.”

Na een kwartier zette Van Den Driessche, de sterkste man op het veld, zich knap door op de rechterflank. Zijn schot op doel week af en hobbelde binnen. 1-0, Berchem op voorsprong. Een kwartier later versierde van Kruijssen, die pas was ingevallen voor De Kuyffer, een slimme hoekschop. De perfect getrapte corner belandde bij Spies die mooi aannam met de borst en de bal heerlijk naast de verste paal in doel krulde.

In de slotminuten kwam Cappellen nog enkele keren sterk opzetten. Appels redde eerst een schot van Da Silva, een tweede poging, randje buitenspel, werd van dichtbij over getrapt.

Magerman: ”In het laatste kwartier begon Cappellen hoger te spelen. Wij probeerden die ruimte uit te spelen, maar het was altijd net niet, tot Jelle (van Kruijssen) die hoekschop afdwong op een verloren bal. Na de 2-0 hebben we onze voorsprong met man en macht verdedigd. De redding van Bruno (Appels), oog in oog met Da Silva, was een cruciaal moment. Als ze daar de aansluitingstreffer maken kan het nog gevaarlijk worden. Cappellen heeft dit jaar nog al in de laatste minuten een verloren situatie rechtgezet. Eindelijk kunnen we onze supporters nog eens een thuisoverwinning aanbieden, de eerste pas in 2020. Het enige minpuntje is de derde gele kaart voor Peers.

De les die we uit onze laatste twee matchen moeten trekken is dat je met de juiste mentaliteit veel oorlogen kan winnen. Ik heb vandaag weer een ploeg gezien die er voluit voor ging, die streed om te winnen en die elke bal op het middenveld probeerde te veroveren. Na Bocholt moesten we de lijn doortrekken, anders was die overwinning een maat voor niets geweest. Dat waren ook de woorden die vooraf in de kleedkamer werden gesproken. En we hebben die lijn doorgetrokken. Een pluim voor alle 17 de spelers, ook Mats en Leo die er noodgedwongen af vielen, maar die ik vandaag zeker ook bij het winnende team reken. We hebben nog vijf finales voor de boeg waarin we iedereen gaan nodig hebben.

Nu kunnen we veertien dagen genieten van de overwinning. Het wordt een vreemd weekend volgende week, waarin je machteloos moet toekijken hoe de concurrenten punten kunnen pakken, zonder dat je daar zelf iets aan kan doen. We gaan geen oefenwedstrijd of extra training voorzien. We gaan gewoon proberen dat goede gevoel vast te houden en de vele spelers die met kleine kwaaltjes te kampen hebben de tijd geven om te herstellen.”

 

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi (82’ Cornelissen), Meseure, Spies, Saillart (85’ Vallez), Mauro, Peers, Nwokoro, De Kuyffer (69’ van Kruijssen)

Doelpunten: 60’ Van Den Driessche 1-0, 74’ Spies 2-0

Geel: Nwokoro, De Kuyffer, Peers,

Scheidsrechter: Yves Verslycken

Deel dit artikel met vrienden