Berchem Sport – Cappellen FC  2-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Cappellen FC 2-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔13.januari 2019
Berchem Sport – Cappellen FC  2-2

De winterstop leek Berchem Sport nog zwaar op de maag te liggen. Tijdens de eerste helft kwamen de geelzwarten haast nooit in hun spel. Op het eerste schot richting doel was het meer dan een halfuur wachten. Een vrijschop van Carrez dwong Goossens tot zijn eerste redding van het nieuwe jaar. De bedrijvige Kabir schoot even later een eerste poging over en een tweede in het zijnet. En opnieuw Carrez trof met een ver schot de lat. Vier doelpogingen in dik tien minuten, daarmee kunnen we Berchems eerste helft volledig samenvaten. Cappellen stelde daar niet veel meer tegenover, maar het kon op dat moment wel al op een 0-1 voorsprong bogen. Een vrijschop in minuut 26 werd door Brosens uit zijn doel gebokst, maar dan reageerden de Berchemse verdedigers minder snel dan de Kapelse aanvallers. Enkele minuten eerder hadden ook de Kapellenaars hun dosis pech al gehad met een bal op het kader. Maar ondanks de vlotte combinaties, die hen soms in vier passen in het doelgebied brachten, waren ook zij nauwelijks gevaarlijk.

Ook na de rust bleef het even stroef lopen. Berchem zocht steevast de druk bevolkte rechterflank op en verviel daardoor in een traag en stereotiep aanvalsspel dat, net als tijdens de eerste helft, geen enkel gevaar opleverde. Het zware terrein maakte het er zeker niet eenvoudiger op, want ook Cappellen bracht weinig, maar toonde zich wel efficiënt in de afwerking. Met net geen 20 minuten meer op de klok konden de bezoekers een aanval op rechts aan de verste paal makkelijk binnentikken.

De 0-2 was meteen het sein voor Van Haesendonck om Saillart in de strijd te gooien. De jonge spits, die tijdens de winterstop een week ziek te bed had gelegen, zag zijn eerste schot meteen rakelings naast de staak voorlangs gaan. Zijn inbreng zorgde onmiddellijk voor de diepgang waaraan het Berchem de eerste 70 minuten ontbrak. Dat inspireerde ook Carrez, die vijf minuten na de tweede Kapelse treffer, de tijd rijp achtte voor een solo-actie. Nadat hij drie verdedigers in de wind had gezet, trok hij bijna tegen de achterlijn de bal voor doel, waar Hamdi maar moest binnentikken.

Op dat ogenblik voelde iedereen dat er meer in zat. Cappellen trok massaal terug, waarbij het paniekerig begon te verdedigen en steeds meer fouten ging maken. Dat leverde één minuut voor het einde een vrijschop op die door Absisan knap voor doel werd gedropt. Vande Velde, met Zorro-masker ten gevolge van een gebarsten neusbeentje dat hij overhield aan de oefenpot op Zwarte Leeuw, schoot de gelijkmaker onhoudbaar binnen. “Jeroen Van den Driessche stond voor mij, maar bukte zich om de bal voor mij door te laten. Daarbij schampte die nog even op de rug van een verdediger, waardoor hij ideaal voor mijn voet viel,” verhaalde hij de fase na afloop. “Ik aarzelde geen moment en schoot zo mijn vijfde van het seizoen via de onderkant van de deklat binnen.

Meer dan de gelijkmaker zat er niet meer in. De laatste kans van de wedstrijd was zelfs nog voor Cappellen en zoefde maar net over de winkelhaak.

Berchem kon dus niet profiteren van het puntenverlies van de top vijf-ploegen, maar zette een mindere prestatie op karakter toch nog enigszins recht. Absisan en Hamdi keken tegen hun derde gele kaart aan en zullen er volgende week niet bij zijn.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels (72’ Saillart), van Kruijssen, Maluka Bimbo (65’ Hamdi), Kabir, Vande Velde, Peers, Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 26’ 0-1, 71’ 0-2, 76’ Hamdi 1-2, 89’ Vande Velde 2-2

Geel: Absisan, Hamdi

Scheidsrechter: Hannes De Couvreur

Deel dit artikel met vrienden