Berchem Sport – City Pirates  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – City Pirates 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔17.maart 2019
Berchem Sport – City Pirates  1-1

Voetbal is een allegorie van het leven. Alle vreugde, verdriet en frustraties van een hele week samengebald in 90 minuten. Vaak saai en voorspelbaar, soms ontgoochelend, af en toe wondermooi en onvergetelijk. En dikwijls word je gewoon geflikt waar je bij staat, omdat we ons maar wat graag blind staren op geld en prestaties, fases van enkele seconden tot treurens toe analyseren, uitspraken uitvergroten, beslissingen op de korrel nemen, waardoor we uit het oog verliezen wat er echt toe doet.

Gisterenavond zal bij velen in het mapje ‘wondermooi en onvergetelijk’ worden opgeslagen omdat enkel telde wat er echt toe doet. Een leuk avondje uit, blije gezichten, respect, vriendschap, gemeenschapsgevoel. De verkoop van de sjaals was een weergaloos succes, van het eerste tot het laatste exemplaar vloog de deur uit. En ook de verschillende kleine inspanningen die supporters en club zich de voorbije weken getroostten misten hun effect niet en droegen alle bij tot een onvergetelijke avond. Het matchbaltafeltje, de nieuwe supportersvlag, de erehaag, de zingende ober, de verrezen fanshop, clubicoon Frans Schellens aan de aftrap, het gratis vat…

Maar de helden van de avond waren zonder enige discussie de spelers van het G-voetbal, die niet alleen zelf de avond van hun leven hadden, maar met hun enthousiasme ook alle andere aanwezigen aanstaken. Het plezier waarmee zij sjaals aan de vrouw en man brachten is met geen woorden te beschrijven maar was kostelijk om zien. En hoe zij tot een kwartier na de wedstrijd de hele spionkop bleven orkestreren, zal je op weinig andere terreinen meemaken.

Na de afbraak van het Ludo Coeckstadion bleef een ontzielde club achter, gisteren bewees Berchem Sport nog steeds veel meer te zijn dan een gewone club. Net als City Pirates dat, op een heel andere, maar minstens even bewonderenswaardige manier ook is. Gisterenavond heeft ons alvast één ding geleerd: wanneer en of het nieuwe stadion er komt, hoe de nieuwe tribune er ook zal uitzien, of ze uit beton, stellingen, dan wel uit legoblokjes wordt opgetrokken, Berchem Sport was niet de hoop betongruis die in alle stilte werd afgevoerd, Berchem Sport dat bent u allemaal!

 

Berchem Sport: Van Buynder, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen, Absisan (46’ Maluka Bimbo), Meseure, Vallez, Vande Velde, Saillart (85’ Kabir), Mauro, Carrez

Doelpunten: 35’ van Kruijssen 1-0 (pen.), 43’ 1-1 (pen.)

Geel: Mauro, Meseure

Rood: van Kruijssen

Scheidsrechter: Glenn Janssens

Deel dit artikel met vrienden