Berchem Sport – Eendracht Aalst  0-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Eendracht Aalst 0-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔17.november 2019
Berchem Sport – Eendracht Aalst  0-1

Na de hoopgevende 4 op 6 uit de voorbije twee wedstrijden, heeft Berchem Sport de goede lijn thuis niet kunnen doortrekken. In een ondermaatse wedstrijd trok Aalst aan het langste eind na een krukkig doelpunt in de eerste helft. Door de winst van de andere staartploegen begint de situatie voor geelzwart er inmiddels bijzonder benard uit te zien.

Een behoorlijk eerste halfuur, meer llichtpuntjes had deze wedstrijd niet te bieden. Maar in die kleine dertig minuten wel weer, zoals bijna wekelijks, een handvol prima kansen voor Berchem Sport. Tot drie keer toe werd de bal vlak voor de lijn gekeerd en een welgemikte trap van Cornelissen kende het ongeluk dat hij onderweg op een ploegmaat botste.

De Ajuinen hadden heel wat minder problemen met afwerken. Aan een halve kans hadden zij genoeg om op voorsprong te komen. Na 24 minuten ging een hoekschop voorbij vijf verdedigers. De bezoeker aan de tweede paal had waarschijnlijk zelf niet eens door wat er gebeurde toen de bal tegen zijn lichaam in doel botste.

Eenmaal op achterstand leek Berchem het noorden kwijt. Aalst kwam voor de rust nog twee keer dicht bij een tweede goal, maar twee keer zat Appels er goed tussen.

Meteen na de pauze drong El Yazidi door tot in het Aalsterse doelgebied. Er werd aan hem werd getrokken, maar toch zette hij door. Wellicht had hij beter voor de strafschop gekozen want zijn schot ging over. Berchem bleef resoluut voor de aanval kiezen, maar ondanks de goede invalbeurt van Beirlant leverde dat niet veel gevaar meer op. Van Kruijssen kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot bleef op de voet van de doelman steken. Ook de herneming van Saillart, die in de slotfase met een verrekking uitviel, trof enkel de goalie.

Ook over Eendracht Aalst valt weinig positiefs te melden, enkel dat zij met deze driepunter een uitstekende zaak doen in het klassement. Berchem zakt door de puntenwinst van de andere ploegen uit de kelder, weg naar de voorlaatste (en virtueel zelfs laatste) plaats.

En omdat u slecht nieuws best in één keer op het bord geworpen krijgt: in derde provinciale verloor ook Berchem B met 2-1 van Minderhout , terwijl onze dames in tweede provinciale met 6-4 de boot in gingen bij Weelde. 

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen (56’ Beirlant), Meseure (80’ Peers), Spies, Saillart (88’), Nwokoro (67’ Vallez)

Doelpunt: 25’ 0-1

Geel: Mauro

Scheidsrechter: Tim De Keyzer

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer