Berchem Sport – FC Turnhout  2-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – FC Turnhout 2-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔04.november 2018
Berchem Sport – FC Turnhout  2-0

We hebben er lang op moeten wachten, maar de eerste thuisoverwinning is een feit. FC Turnhout, voorlaatste in de stand, bood maar een kwartier echt weerwerk. De verdienste van de overwinning lag echter niet uitsluitend aan de zwakte van de tegenstander. Berchem legde eindelijk nog eens de nodige gretigheid aan de dag, vocht voor de afvallende bal en creëerde voetballend een tiental kansen, waarvan het er wel één of twee meer had moeten afwerken.

Het was al meteen een beetje erop of eronder voor Berchem Sport. Na verlies tegen Duffel en City Pirates, toch twee ploegen uit de onderste regionen van het klassement, zou een derde nederlaag op rij wel bijzonder ongelegen komen.

Toch duurde het even eer de ernst van de zaak leek door te dringen. De Kempenaars startten fel en dat leverde hen meteen een handvol hoekschoppen op. Pas na tien minuten kwam Berchem er voor de eerste keer uit via Saillart. Van Kruijssen hield er enkel een hoekschop aan over. Ook Carrez en Maluka probeerden het via van Kruijssen, maar de Nederlandse spits blijft voorlopig zoeken naar de juiste vorm. Een afstandsschot van Carrez draaide verrassend naast.

Wie de voorbije twee weken wel in groeiende vorm lijkt te verkeren is Maluka Bimbo. Op het halfuur bracht hij Berchem op voorsprong door aan de eerste paal een voorzet van Van den Driessche zonder aarzelen binnen te trappen. Op het appel voor een strafschopfout op Saillart, even later, werd niet ingegaan.

Na de pauze meteen weer drie keer van Kruijssen, die erg graag wilde, maar de bal niet voorbij de doelman kreeg. Bij zijn vierde poging was het wel raak. Doorgebroken op rechts, werd hij in de zestien uit evenwicht gebracht. De grensrechter die erbij stond gaf de overtreding meteen aan en vanop de stip lukt het van Kruijssen wel: 2-0.

De eerste thuiszege kwam daarna op geen enkel moment meer in gevaar. Pas in de slotminuten noteerden we nog enkele kansen. Een actie Carrez-Peers-Geenens ging over. Aan de andere kant redde Brosens de kans op de 2-1, in de tegenaanval schoot Audin tot twee maal toe op de doelman.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen (81’ Audin), Absisan, Maluka Bimbo (87’ Peers), Meseure, Vande Velde, Saillart (72’ Geenens), Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 30’ Maluka Bimbo 1-0, 64’ van Kruijssen 2-0 (pen.)

Geel: van Kruijssen

Scheidsrechter: Gert Deckers

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels