Berchem Sport – Hoogstraten VV  3-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Hoogstraten VV 3-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔31.maart 2019
Berchem Sport – Hoogstraten VV  3-1

We hebben er lang op moeten wachten, op de eerste overwinning van 2019. Tot de laatste dag van maart en dan nog tot de allerlaatste minuut. Maar het derde doelpunt kregen we er in blessuretijd wel als een bonusje bovenop.

Iedereen had zich op dat moment al neergelegd bij alweer een gelijkspel na een zoutloze wedstrijd die werd bepaald door twee ongelukkige spelfases in de eerste helft. De wedstrijd was amper tien minuten oud toen doelman Byron Van Buynder zich verkeek op een vrijschop van Hoogstraten. “Een vrijschop getrapt door een rechtsvoetige die vrij centraal op me afkwam. Ik dacht de bal dan ook makkelijk te kunnen pakken, maar hij draaide verder dan ik had ingeschat, waardoor hij door mijn handen glipte. Een inschattingsfout, wat voor een keeper doorgaans cash wordt betaald. Door de steun van de ploegmaats en de supporters heb ik me er echter meteen kunnen overzetten. En gelukkig stond het voor de rust alweer gelijk.” 

Ook die 1-1 was er één die in een blooperoverzicht niet zou misstaan. Een aanval die vertrok bij Peers werd door Carrez tot voor doel verlengd, waar Beirlant sprong maar niet tot bij de bal geraakte. Dat deed de verdediger die achter hem stond dan maar in zijn plaats. Hij trapte de bal droog naast zijn keeper in eigen doel. 1-1 in het blunderboek en de wedstrijd kon opnieuw beginnen.

Veel kansen waren er niet in die eerste helft. Kort voor de gelijkmaker had iedereen een slag met de arm naar de bal gezien bij een aanval van van Kruijssen, maar hands en Berchem Sport lijkt de laatste weken niet te matchen.

In het slotkwartier voerde Berchem de druk op. Twee keer bracht Van den Driessche van Kruijssen goed in stelling. Een eerste kopbal ging naast, bij de tweede actie kreeg de spits de bal onvoldoende onder controle.

In het zicht van de rust mocht Hoogstraten het nog een keer proberen met een vrijschop vanop bijna dezelfde plaats. Van Buynder toonde meteen dat hij zijn slippertje al helemaal vergeten was en dook het schot knap in hoekschop.

Het sterke laatste kwartier van de geelzwarten kreeg na de rust geen verlengstuk. Het holderdeboldervoetbal verraadde vooral de angst van beide teams om te verliezen. Hoogstraten greep steeds vaker naar de overtreding. In minuut 75 was dat lot ook de tot dan mooiste actie van de wedstrijd beschoren. Na een puike balrecuperatie van Nwokoro trok hij zelf ten aanval, zocht en vond van Kruijssen, die op weg naar doel door oude bekende Senne Van Dooren onderuit werd gehaald. Terecht geel, zijn tweede al van de namiddag, waardoor de bezoekers nog een kwartier met tien verder moesten.

Veel verschil leek dat aanvankelijk niet te maken, tot in de laatste minuut Saillart aan de middenlijn Van den Driessche aanspeelde, die stormde zoals gebruikelijk de flank af en zette voor tot bij Kabir, die de bal niet helemaal juist op de voet kreeg, maar toch de 2-1 over de bezoekende doelman lepelde.

Een minuut in de toegevoegde tijd lag opnieuw Saillart aan de basis van het derde Berchemse doelpunt. Deze keer was Kabir het tussenstation naar van Kruijssen die de bal op de borst aannam, draaide maar de arm van een verdediger op zijn weg vond. De goed gevolgde Absisan kreeg hierdoor de bal voor de voet, aarzelde niet en knalde de 3-1 droog midden in doel.

Berchem kan nu opnieuw even ademhalen, al is het nog steeds niet helemaal zeker van behoud. De kloof met de barrageplaats die wordt bekleed door Hamme en onze toekomstige trainer Frank Magerman, bedraagt inmiddels wel al 7 punten.

 

Berchem: Van Buynder, Van den Driessche, van Kruijssen, Absisan, Beirlant (46’ Kabir), Vande Velde, Saillart, Mauro, Peers, Nwokoro, Carrez (72’ Vallez)

Doelpunten: 10’ 0-1, 32’ OG 1-1, 90’ Kabir 2-1, 91’ Absisan 3-1

Kaarten: geen voor Berchem

Scheidsrechter: Sam Silvrants

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS  3-1

Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS 3-1

In deze bekerwedstrijd diende Berchem zowel Roy Mauro als Jelle van Kruijssen te missen, en dat deed zich flink gevoelen. Eersteprovincialer SV Oostkamp, dat het

Lees meer