Verslag Berchem Sport – KSC Hasselt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslag Berchem Sport – KSC Hasselt

📁 Verslag wedstrijd 🕔05.november 2013
Verslag Berchem Sport – KSC Hasselt

In een wedstrijd waar zowel de uit- als thuissupporters voor een aardige sfeer zorgden, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Hasselt klom twintig minuten voor tijd op voorsprong, maar Paridaans stelde met een knap schot gelijk. In de slotfase liet de ingevallen Mulisa de winnende treffer liggen.

Coach Dirk Geeraerd, die aan zijn eerste wedstrijd als Berchemtrainer begon, gaf de jonge De Cock meteen een basisstek. Mulisa bleef voor de tweede week op rij uit de basiself.

Berchem, dat vertrouwen kon putten uit de overwinning op het veld van Huy vorig weekend, had de beste kansen tijdens de eerste helft. Van den Heuvel trof van dichtbij op doelman Maes, en even later ook op het doelhout. Verstraeten kon een afvallende bal dan weer niet binnen het kader krijgen. Aan de overzijde moest Vermeylen zich reppen op een Limburgs afstandsschot, maar het leer vloog over. Voor rust kopte een bezoeker van dichtbij op de dwarsligger. Beide ploegen hielden elkaar de eerste helft in evenwicht en gingen met een logische brilscore de kleedkamers in.

Na de koffie kon Claessens een voorzet van Van den Heuvel niet kadreren en diezelfde Claessens vergat even later de goed gevolgde Van den Heuvel te bedienen. Wie de kansen verzuimt af te werken, krijgt het deksel op de neus. Balverlies in de geel-zwarte defensie leidde tot een knappe voorzet die door Ulenaers beheerst in doel werd gekopt. Berchem, met nog een half uur op de klok, op achtervolgen aangewezen. Geelzwart verdiende een punt en trok in de aanval. Tien minuten voor tijd deed Paridaans wat hij dit seizoen nog te weinig had laten zien; de Nederlandse verdediger trapte het leer, met wat hulp van de wind, van op afstand knap voorbij de bezoekende goalie. Ondertussen was Mulisa, die voor extra aanvallende kracht moest zorgen, in de ploeg gekomen. Net voor affluiten bediende Van den Heuvel de Rwandese spits, maar zijn hakje strandde op de armen van Maes.

Onder leiding van Geeraerd haalt Berchem een eerste punt. Veel schiet Geelzwart er niet mee op, maar de vechtlust was weer aanwezig. Volgend weekend wordt er niet gevoetbald in derde klasse. Over twee weken trekken we naar Grimbergen, de tiende in de stand.

0-1 (69′ Ulenaers) 1-1 (82′ Paridaans)

BERCHEM: Vermeylen, De Koninck (72′ Haesevoets), Dierickx, Paridaans, De Wilde, Van Dessel, De Keersmaecker, Verstraeten, Claessens, De Cock (68′ Mulisa), Van den Heuvel (90′ Cools)

Deel dit artikel met vrienden