Berchem Sport – Merksem  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Merksem 1-1

📁 Oefenwedstrijd 🕔17.juli 2013

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding was er eentje met weinig animo. Geelzwart geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen vierdeklasser Merksem. Berchem had de betere kansen, maar vergat af te werken tegen een sterk keepende ex-Berchemgoalie Ledent.

Coach Bart Selleslags wijzigde weinig aan het basiselftal dat Antwerp partij gaf. Enkel Dickson en Van den Heuvel zaten niet bij de starters. Bij Merksem was het een weerzien met Ledent, Budts, Delalieux, Van Dooren en Vissers.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten op gang gefloten, of doelman Merckx mocht het leer alweer naar de middenstip trappen. Merksem klom snel op voorsprong na een mooi binnen gekrulde vrije trap van Oteng. Berchem nam echter het heft snel weer in handen en een kwartier later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Claessens kopte voorbij Ledent in de rechterhoek. De oefenpot kabbelde rustig verder zonder al teveel doelgevaar.

Geelzwart trok de tweede helft in de aanval, maar botste steeds op een sterke Ledent. Paridaans trof het doelhout vanop vrije schop en ook Boujouh en de ingevallen Van den Heuvel en De Cock vonden de ex-Berchemdoelman op hun weg. Merksem prikte hier en daar even tegen, maar bezorgde daar Merckx niet al teveel werk mee.

We onthouden opnieuw een sterke prestatie van de nieuwkomers. Haesevoets speelde zich na twee wedstrijden in de gratie van de supporters en werd onder luid applaus vervangen. Ook Van Dessel, Paridaans en Claessens gaven opnieuw hun visitekaartje af.

0-1 (4’ Etong)
1-1 (19’ Claessens)

BERCHEM: Merckx, De Koninck, Van Dessel, Paridaans, Haesevoets, Van Minnebruggen, De Keersmaecker, Kocak, Boujouh, Claessens, Melkert

VIELEN IN: Van den Heuvel, De Cock, Van Parys, B. De Wilde, Verstraeten, X.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Omwille van het zware bekerprogramma werd beslist om ook de oefenwedstrijd tegen Rupel Boom van volgende week te annuleren.

Lees meer