Berchem Sport – Neerpelt 1-1 (2-4) | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Neerpelt 1-1 (2-4)

📁 Verslag wedstrijd 🕔15.augustus 2013

Een zwak Berchem heeft zijn eerste ronde in de Beker van België niet overleefd. Vierdeklasser Esperanza Neerpelt bekert verder na winst na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Bij Geelzwart was Dickson door een fout met een document aangaande zijn transfer nog niet speelgerechtigd. Aanvaller Melkert werd uit voorzorg op de bank gehouden.

Berchem startte het best aan de wedstrijd, al bleef echt gevaar tijdens de beginfase uit. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en deelden elk kleine prikjes uit. Het was wachten tot op het half uur alvorens Geelzwart mocht vieren. Een natgeregende Claessens kopte het leer knap over de bezoekende doelman. De 1-0 voorsprong stond ook bij het ingaan van de rust op het scorebord.

Waar Berchem de eerste helft goed voetbal op de mat bracht, zakte het volledig weg na de pauze. Toch had Geelzwart de kans de score te verdubbelen. Een vrije trap van Boujouh strandde op de dwarsligger en in de rebound beroerde een bezoekende verdediger de bal duidelijk met de hand. Ondanks fel protest kreeg Berchem geen strafschop. Esperanza Neerpelt kwam goed weg en begon beter te combineren. Bij Berchem liep het spaak en een gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Ziriouhi slalomde door de thuisdefensie en schoot hard voorbij doelman Merckx. De gelijkmaker zette meteen de 1-1 eindstand op de bordjes.

Strafschoppen moesten beslissen wie een ronde verder mocht bekeren. Merckx stopte een elfmeter, maar de ingevallen Melkert en Van Minnebruggen faalden vanop de stip. Neerpelt won de reeks met 2-4.

1-0 (28’ Claessens)
1-1 (60’ Ziriouhi)

BERCHEM: Merckx, De Koninck, Paridaans, Van Dessel, Haesevoets, Van Minnebruggen, De Keersmaecker, Verstraeten, Boujouh, Van den Heuvel, Claessens

VIELEN IN: Dierickx, Kocak, Melkert.

Deel dit artikel met vrienden