Berchem Sport – Patro Eisen MM  1-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Patro Eisen MM 1-3

📁 Verslag wedstrijd 🕔07.oktober 2018
Berchem Sport – Patro Eisen MM  1-3

Met de 24 gele containers die het speelveld aan het zicht onttrekken heeft Berchem Sport sinds deze week zijn eigen Gelbe Wand. Het echte gele supporterslegioen zit voorlopig aan de overkant waar het, net als bij de eerste thuismatch, voor een overvolle noodtribune zorgde. Helaas kregen die supporters ook deze keer niet waarvoor ze gekomen waren.

We beginnen een weinig hoopgevende rode draad te ontwaren in deze nog prille competitie. Voor de derde week op rij moeten we u vervelen met ons gezeur over de vele fouten van de tegenstander, de geveinsde blessures en het onverholen tijd trekken. Deze keer nog eens overgoten met een sausje van Stijn Stijnen en wie de man een beetje volgt weet meteen wat we bedoelen. Foei, foei foei, zou men in Limburg zeggen. Noem het het moderne voetbal en call me gerust old fashioned, maar ik ben geen fan. Minstens even bedroevend was het schrijnende onvermogen van Berchem om daar iets tegen in te brengen, alle goede bedoelingen ten spijt. Al leken ook die bij momenten ver zoek.

Het begon nochtans met een viertal goeie aanvallen in zes minuten, telkens ingezet vanop de rechterflank door Audin en Van den Driessche. Maar bij de eerste serieuze tegenaanval hing de bal aan de overkant al tegen de netten. Inworp, goeie controle, draaien en netjes afwerken. Of toch niet zó netjes, want Vande Velde was bij die actie neergegaan en moest met een bebloed hoofd minutenlang worden verzorgd. Een elleboogstoot, zo bleek tijdens de rust uit de beelden. Nauwelijks zichtbaar vanuit de tribune en ook scheidsrechter De Cuyper was het ontgaan. Het was zowat de enige opwinding die de eerste helft te bieden had.

Nauwelijks hervat konden de bezoekers hun voorsprong al verdubbelen. Een snelle aanval met dieptepass en de 0-2 mooi in de smalle ruimte tussen Appels en de eerste paal.

Dik vijf minuten later kreeg Berchem een unieke kans om opnieuw in de wedstrijd te komen. Bij een lichte fout op Vande Velde wees de ref zonder aarzelen naar de stip. Compensatiegedrag is des mensen. Van Kruijssen, al weken niet in goeden doen, miste en liet ook twee minuten later een kopbalkans van dichtbij onbenut.

Berchem bleef wel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, terwijl het spel van Patro met de minuut verhardde en verzuurde. Een brutale tackle op Geenens, zoals hij er twee weken geleden ook al één mocht incasseren, had eigenlijk met rood bestraft moeten worden.

Vijf minuten voor het reguliere einde lukte het dan toch. De geslaagd ingevallen Michiels trapte een gemeten voorzet tot bij Saillart, die vrijstaand aan de verste paal binnenkopte. Berchem zette nu alles op alles. Een afstandsschot van Audin werd in hoekschop gesaved, het schot dat uit de corner volgde werd van de lijn gekeerd. Aan de overkant redde Appels eerst nog met de voet een tegentreffer na een uitgespeelde 2-tegen-3-situatie, maar in blessuretijd moest hij alsnog een derde doelpunt toestaan na eigen balverlies aan de middenlijn.

Scheidsrechter Michiel De Cuyper zag helaas de overtreding niet die aan het eerste doelpunt voorafging en die de wedstrijd in het voordeel van Patro deed kantelen. We wrijven hem dit niet aan, ook al bleek op de televisiebeelden dat hij het toch wel had mogen zien. Hij reageerde gepast op het vele tijd trekken door spelers die voor een kuur met de wonderspons het terrein verlieten, voldoende lang te laten wachten alvorens ze opnieuw het terrein mochten betreden. Hij kende hiervoor ook terecht een zevental minuten extra time toe. Helaas durfde ook hij, net als de meeste van zijn collega-scheidsrechters, het niet aan om voldoende kordaat op te treden tegen de vele, vaak brutale fouten. Geel is geel, vanaf minuut één, zelfs al heeft die speler al een kaart achter zijn naam en rood voor de overtreding van Ouedraogo (geen familie) had toch ook best gekund, bekijkt u de beelden maar eens. Het rode karton dat de man in blessuretijd nog onder zijn neus kreeg, had geen invloed meer op de wedstrijd. Maar eerlijk is eerlijk, ook dan was Berchem Sport op deze manier waarschijnlijk niet veel verder gekomen dan een gelijkspel. Veranderen en doen zijn in deze pre-verkiezingsdagen de trefwoorden. Ook voor Berchem Sport wordt het stilaan tijd om de beloften aan de supporters waar te beginnen maken.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, Geenens, van Kruijssen (69’ Maluka Bimbo), Absisan, Audin, Meseure (64’ Michiels), Vallez (49’ Hamdi), Vande Velde, Saillart, Peers

Doelpunten: 16’ 0-1, 46’ 0-2, 85’ Saillart 1-2, 93’ 1-3

Geel: geen kaarten voor Berchem

Scheidsrechter: De Cuyper

Verslag ATV

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

Met het uitzicht op de 5de plaats in het eindklassement moest er in de laatste wedstrijd absoluut gewonnen worden van de

Lees meer