Berchem Sport – R. Antwerp FC | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – R. Antwerp FC

📁 Oefenwedstrijd 🕔11.juli 2013
Berchem Sport – R. Antwerp FC

Onder een stralende zomerzon en het oog van enkele duizenden toeschouwers, heeft Geelzwart eervol verloren van tweedeklasser Antwerp. Berchem speelde de eerste helft goed mee, maar naarmate de wedstrijd vorderde trok de Great Old het laken steeds meer naar zich toe. De eerste oefenpot van de voorbereiding eindigde op 0-2.

Bij Berchem was het een eerste kennismaking met enkele nieuwelingen. Paridaans, Van Dessel en de jonge Haesevoets vormden, samen met De Koninck, de achterhoede. Op het middenveld opereerde Dickson en net achter goalgetter Melkert zagen we Claessens voor het eerst aan het werk. In de tweede helft mocht Vermeylen onder de lat, en kreeg ook Van Parys zijn eerste speelminuten.

Stamnummers 28 en 1 hielden elkaar in de beginfase goed in evenwicht. Antwerp dreigde een eerste maal via Kill, die Merckx zijn reflexen even testte. Aan de overkant kwam Melkert oog in oog met de bezoekende goalie Sengier, maar die belette de topscorer van vorig seizoen het doelpunt. Ook Van den Heuvel brak door de rood-witte defensie, maar zijn schot strandde op Sengier. Antwerp nam meer de bovenhand en dat resulteerde net voor rust in de openingstreffer. Merckx kon het hobbelschot van Tano tegen het doelhout werken, maar de goed gevolgde Faucher tikte alsnog binnen.

Net na de koffie kreeg Geelzwart dé kans op de gelijkmaker. Melkert werd neergehaald in het strafschopgebied en scheidsrechter Janssen wees naar de stip. Van Minnebruggen vlamde het leer echter tegen de onderkant van de dwarsligger. De veer leek gebroken en Antwerp nam het heft nu echt in handen. Het feit dat Berchem nog maar twee trainingen in de benen had, speelde hier mee een rol in. Roodwit bestookte de ingevallen doelman Vermeylen, maar die hield voorlopig nog stand. Met nog een half uur op de klok moest ook de ex-Waasland Beverendoelman zich gewonnen geven. De kleine Güvenç schoot tussen enkele Berchemse benen de 0-2 tegen de netten.

We onthouden enkele stevige binnenkomers; Paridaans en Van Dessel toonden meteen al hun waarde, en ook de jonge Haesevoets stelde karakter en kunnen tentoon. Volgende afspraak met de oude getrouwen en de goed bevonden nieuwkomers is op dinsdag 16 juli, thuis tegen het Merksem van ex-Berchemnaren Tom Schipper en Philip Van Dooren.

0-1 (39’ Faucher)
0-2 (69’ Güvenç)

BERCHEM: Merckx (45’ Vermeylen), De Koninck, Paridaans, Van Dessel, Haesevoets, Dickson (45’ Boujouh), Van Minnebruggen (62’ Van Parys), De Keersmaecker, Claessens, Van den Heuvel, Melkert (62’ De Cock).

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Omwille van het zware bekerprogramma werd beslist om ook de oefenwedstrijd tegen Rupel Boom van volgende week te annuleren.

Lees meer