Berchem Sport – RC Hades  0-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – RC Hades 0-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔10.februari 2019
Berchem Sport – RC Hades  0-2

Soms valt er over een wedstrijd gewoon zo weinig te zeggen dat ik het ook niet ga proberen. De slechte toestand van het terrein – de noodtribune drukt op de drainagebuizen – liet van bij aanvang al weinig academisch voetbal verwachten.

Tijdens de eerste helft tekenden we één noemenswaardige actie van Berchem op. Na elf minuten stuurde Beirlant van Kruijssen diep. Zijn pass was net iets te hard. Hades kwam een paar keer iets dichter bij doel, maar om echt van kansen of doelpogingen te gewagen, was er heel veel goede wil nodig.

Na de pauze niet veel beterschap. Het spel werd bij momenten zelfs wat bitsig. Na een uur toverde Omar Bennassar een drietal flitsen uit zijn sloffen. Het eerste echte schot op doel van de wedstrijd verwerkte doelman Van Buynder in hoekschop. Ook op poging nummer twee, een snelle counter die volgde op twee niet gefloten overtredingen op Berchemspelers, zat de jonge goalie er gepast tussen. Maar toen Bennassar een derde keer mocht aanleggen, nadat hij zich wel heel makkelijk van al zijn verdedigers had ontdaan, moest Van Buynder zich gewonnen geven.

Even later kwam bezoeker Demulder heel goed weg met geel na een smerige overtreding op Peers. Nauwelijks enkele minuten later ontsnapte hij aan een tweede gele kaart en dan raadt u het al, dat uitgerekend hij het tweede doelpunt voor Hades mocht aantekenen na ogenpijnigend geklungel in de Berchemdefensie. De man deed zich nadien nog eens opmerken met een zielig stukje theater, waar hij, zonder tussenkomst van de grensrechter, graag nog een verlengstukje aan gebreid had toen hij vervangen werd.

Maar opgemerkt werd hij wel, wat bij Berchem helaas van weinigen kan gezegd worden. Alleen de jonge Byron Van Buynder verdient, ondanks de twee tegendoelpunten waar hij weinig tegen kon inbrengen, een pluim voor zijn verdienstelijk debuut.

Scheidsrechter Thomas Lucas voelde de match niet aan en hield een handvol kaarten voor Hades op zak, terwijl hij het in de slotminuut wel nodig vond om voor een zeer lichte overtreding van Kruijssen nog een karton onder de neus te schuiven.

Onderin pakten de meeste ploegen punten, zodat we uiteindelijk, na vier wedstrijden waarin de focus op de vijfde plaats lag, nog zullen moeten opletten om niet in de problemen te komen.

En zo hebben we ondanks alles toch weer een pagina gevuld…

Berchem: Van Buynder, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen, Absisan, Beirlant (74’ Maluka Bimbo), Vande Velde, Hamdi (59’ Saillart), Peers (82’ Meseure), Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 66’ 0-1, 78’ 0-2

Geel: Hamdi, van Kruijssen

Scheidsrechter: Thomas Lucas

Deel dit artikel met vrienden