Berchem Sport – SK Londerzeel  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – SK Londerzeel 1-1

📁 Geen categorie, Interview 🕔02.februari 2020
Berchem Sport – SK Londerzeel  1-1

Berchem Sport kwam als grote verliezer uit de Duffel-affaire en moest bijgevolg dringend op zoek naar punten. Tegen Londerzeel bleef het steken in een 1-1 gelijkspel en vooral in heel veel modder.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen. Na nog geen minuut keek Berchem al tegen een achterstand aan. Een licht contact van Saillart in het doelgebied op de eerste aanval van Londerzeel en de bal ging meteen op de stip.

Diezelfde Saillart zette zijn fout bijna meteen daarop recht. Alleen voor doel wilde hij door de benen van de doelman spelen, maar zijn schot miste kracht.

Nog steeds binnen de eerste vijf minuten ontsnapten de bezoekers aan een rode kaart na een slag van Sarr. Zo gedecideerd als de scheidsrechter enkele ogenblikken eerder naar de stip wees, zo weifelend hield hij het nu bij een waarschuwing. Mo Sbaghi, die we al verschillende voortreffelijke wedstrijden zagen fluiten, was vandaag niet in beste doen.

Berchem kwam snel langszij. Na 13 minuten legde Saillart klaar voor El Yazidi die strak de 1-1 binnen schoot. Aan de overkant moest Appels één keer goed uithalen op een ver schot net onder de lat. Kort voor de pauze kwam een voorzet van van Kruijssen er niet helemaal uit, Beirlant reageerde iets te traag voor doel.

Na de pauze was de eerste kans voor Berchem. Een voorzet van Beirlant werd door Saillart op de kruising gekopt. Berchem bracht vervolgens De Kuyffer, Joris en Vallez in, maar ondanks de verse krachten, veel inzet en goede wil bracht de tweede helft, mede door de zware staat van het terrein, nog weinig hoogstaand voetbal. Veel duels en gevechtsvoetbal op het middenveld, maar nauwelijks kansen. De beste was nog voor Berchem, tien minuten voor het einde, toen een voorzet van Vallez net buiten het bereik van Kruijssen voorlangs ging.

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Spies, Saillart (59’ R. De Kuyffer), Beirlant (72’ Vallez), Mauro, Peers, Nwokoro (65’ Joris)

Doelpunten: 1’ 0-1 (pen.), 13’ El Yazidi 1-1

Geel: Joris

Scheidsrechter: Mo Sbaghi

Deel dit artikel met vrienden