Berchem Sport – SK Pepingen-Halle  1-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – SK Pepingen-Halle 1-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔20.oktober 2019
Berchem Sport – SK Pepingen-Halle  1-0

De eerste thuisoverwinning van het seizoen is een feit. Een schoonheidsprijs was niet weggelegd voor de wedstrijd tegen Pepingen-Halle en het enige doelpunt kwam uit een strafschop, maar dat is voorlopig van minder tel. Met de drie punten komt Berchem op gelijke hoogte met de Brabanders.

De eerste helft had een lage amusementswaarde. Pepingen was het meest in balbezit en kwam opvallend vaak en snel in de buurt van het Berchemse doelgebied. Maar meer dan een handvol hoekschoppen leverde dat niet op. Berchem was zuiniger met zijn aanvallen, al waren die wel goed voor de enige drie doelpogingen voor de rust. Een schot van Meseure (29’), een poging van Van Den Driessche op de keeper (34’) en een kopbal van Vermeire die een metertje naast ging (42’).

Dat moest beter na de pauze was ook de boodschap die coach Magerman zijn mannen meegaf in de kleedkamer. En die boodschap werd goed opgepikt. Berchem bracht meer tempo en diepgang in zijn spel, viel nu voortdurend aan en won ook meer duels. Dat leidde meteen tot vier kansen in het eerste kwartier. Zowel het schot van Mauro (49’) als de kopbal van van Kruijssen (51’) werden door de doelman tegengehouden, een schot van El Yazidi ging van dichtbij over (59’), net als een bal van Saillart (61’).

Op de eerste kans van de bezoekers was het wachten tot de 71ste minuut. Berchem kwam heel goed weg toen een schot van heel dichtbij naast werd getrapt en vijf minuten later toen een vrije schop op de kruising belandde.

Uitgerekend toen Pepingen het initiatief helemaal leek over te nemen en niemand nog op een doelpunt rekende, kwam dat er toch. Op het moment dat El Yazidi vanop links een voorzet voor doel zwiepte, werd van Kruijssen in de kleine backlijn vastgehouden. De spits zette de strafschop met een lichte aarzeling zelf om.

De slotminuten verliepen warrig. Berchem dreigde zich even net als de vorige weken over te geven aan paniekvoetbal, maar wist zich juist op tijd te herpakken. Pepingen moest na dubbel geel nog drie minuten met tien verder en in het gewoel liep ook Mauro domweg tegen een tweede gele kaart aan. Tot doelgevaar kwam het niet meer.

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi (91’ Joris), Cornelissen, Meseure (78’ Beirlant), Spies, Saillart (89’ Vallez), Mauro, Nwokoro

Doelpunt: 83’ van Kruijssen 1-0 (pen.)

Rood: Mauro 87’ (2x geel)

 Scheidsrechter: Tom Lamberigts

Bekijk de beelden op ATV

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer