Berchem Sport – Sporting Hasselt  2-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Sporting Hasselt 2-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔12.januari 2020
Berchem Sport – Sporting Hasselt  2-2

Berchem is 2020 gestart met een gelijkspel tegen Hasselt. De kansen op een overwinning waren er, maar werden niet afgewerkt. Na een discutabele rode kaart in de eerste minuut na de rust kantelde de wedstrijd. In de slotfase sleepte Berchem op karakter nog een verdiend gelijkspel uit de brand.

Aan de rust had Berchem al 2 of 3-0 kunnen voor staan. Reeds in de eerste minuut zette El Yazidi na een mooie steel voor naar van Kruijssen die alleen voor doel naast besloot. Twee minuten later bracht van Kruijssen Beirlant in schietpositie, maar die aarzelde te lang. En nog binnen de eerste tien minuten trof diezelfde Beirlant, na een één-tweetje met van Kruijssen, de binnenkant van de kruising. Er was uiteindelijk een beetje hulp van de bezoekers nodig om de bal dan toch over de doellijn te krijgen. Nwokoro werd neergelegd in de hoek van de zestien, van Kruijssen maakte er in de Baarchoem-minuut vanop de stip 1-0 van.

De tweede helft begon meteen met een fase die de verdere wedstrijd zou bepalen. Een onhandig ingrijpen van Cornelissen en een ijselijke gil waren de ingrediënten van een fase die er spectaculairder uitzag dan ze was. Cornelissen kreeg meteen rood. En toch was ook de eerste kans na de rust voor geelzwart. Van Kruijssen, alweer hij, miste van dichtbij.

Met een mannetje minder kreeg Berchem het erg moeilijk en in vijf minuten tijd deed Hasselt de wedstrijd helemaal kantelen. Twee vrijschoppen in het pak voor doel, de eerste binnengekopt, de tweede binnen geschoten.

Berchem voelde echter dat het zelfs met tien niet hoefde onder te doen voor de vijfde in de stand en knokte zich op karakter opnieuw in de wedstrijd. De pas ingevallen Vallez zorgde in minuut 78 pas voor Berchems tweede doelpoging na de rust. Twee minuten later nam El Yazidi de bezoekende doelman op de proef, van Kruijssen werkte de afgeweerde bal langs de doelman binnen. Kort voor het einde ging een laatste schot van van Kruijssen voorlangs.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen, Meseure (76’ Saillart), Spies, Beirlant (70’ Vallez), Peers, Nwokoro (70’ Joris)

Doelpunten: 26’ van Kruijssen (1-0 pen.), 62’ 1-1, 67’ 1-2, 80’ van Kruijssen (2-2)

Geel: van Kruijssen, Meseure

Rood: Cornelissen

Scheidsrechter: Mario Vanlommel

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer