Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen  2-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen 2-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔01.december 2019
Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen  2-0

Berchem heeft zijn eerste 6 op 6 van het seizoen beet. Na Hoogstraten vorige week ging met Spouwen-Mopertingen opnieuw een rechtstreekse concurrent voor de bijl. De logische overwinning kreeg pas na de rust vaste vorm.

Tijdens een rommelige eerste helft met veel kopbalduels en weinig uitgespeelde combinaties was Berchem Sport al de meerdere van Spouw-Mop, weliswaar zonder grote kansen af te dwingen. Drie verdienstelijke pogingen van Beirlant en Meseure tussen minuut 16 en 20 waren onvoldoende voor een doelpunt en een geplaatst schot van Beirlant even over het half uur strandde op de paal.

Ook na de pauze was het al Berchem wat de klok sloeg. Toch bleef het wachten tot op het uur eer de geelzwarten hun overwicht ook in een doelpunt konden vertalen. Een aanval van Van Den Driessche op de rechterflank werd door de vinnige Leander Beirlant knap binnengehouden en door Meseure in de verste hoek afgerond.

Echte kansen bleven ook na de voorsprong schaars. Bijna een kwartier was het wachten tot El Yazidi, na een sterke solo, de bal voor doel sneed. Helaas stonden er geen ploegmaats om af te ronden. Vijf minuten later dook diezelfde El Yazidi, op voorzet van Beirlant, de zestien in. Zijn schot miste richting, maar een volstrekt onnodige overtreding leverde Berchem een makkelijke, maar terechte strafschop op. Vaste penaltynemer van Kruijssen stelde, via de paal, de zege veilig.

In de slotminuten moest doelman Appels nog even plat op een poging van de bezoekers. Hij hield voor de tweede week op rij de nul. Berchem nestelt zich door deze tweede opeenvolgende zege in het midden van het klassement, al blijven de verschillen, in een reeks waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, voorlopig nog erg klein.

 

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi (89’ Cornelissen), Meseure, Spies, Beirlant (86’ Vallez), Peers, Nwokoro (78’ Joris)

Doelpunten: 60’ Meseure 1-0, 78’ van Kruijssen 2-0 (pen.)

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Erik Bury

 

Herbeleef de wedstrijd op ATV

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer