Berchem Sport – SV Temse  1-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – SV Temse 1-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔02.december 2018
Berchem Sport – SV Temse  1-2

“Berchem heeft zijn voet naast de leider gezet”, kon u hier twee weken geleden nog lezen na de onverdiende nederlaag tegen Sporting Hasselt. Voor Temse, een ploeg die ook al heel het seizoen vlotjes bovenin meedraait, moest Berchem evenmin onderdoen. Het creëerde zelfs drie keer zoveel kansen. Maar om echt zijn voet te kunnen zetten naast de ploegen uit de top vijf, ontbreekt het geelzwart voorlopig toch nog aan een aantal zaken: duelkracht en zelfvertrouwen, om er maar enkele te noemen, maar bovenal efficiëntie.

Aan dat laatste bij Temse dan weer geen gebrek. André Ntambue werd drie keer in stelling gebracht, voldoende om twee keer te scoren. Het werd hem daarbij weliswaar niet al te moeilijk gemaakt. Berchem begon weinig geconcentreerd aan de wedstrijd. Balverlies diep op de helft van Temse leidde een snelle tegenaanval in. Naief verdedigen bracht Ntambue alleen voor doel, waar hij de 0-1 simpel onder Brosens binnenschoof. Tien minuten later kreeg diezelfde Ntambue opnieuw veel te veel ruimte. De paal en Brosens weerhielden hem van zijn tweede van de middag.

Van dan af speelde het doelgevaar zich haast uitsluitend nog aan de overkant af. Vrijschoppen van Carrez en Vallez werden gered. Een vluchtschot van diezelde Vallez zoefde een metertje naast. Maluka werd enkele keren goed aangespeeld in het doelgebied, maar kreeg de bal nooit onder controle. Maar vooral Saillart, vorige week nog goed voor een doelpunt, had tot drie keer toe de gelijkmaker op de slof. Even voor het halfuur kwam hij alleen voor de doelman, nadat hij door Carrez diep was gestuurd. Zijn schot leek binnen te gaan, maar belandde onbegrijpelijk naast. Op slag van rust werd hij opnieuw in schietpositie gebracht, ditmaal door Vallez. Het gat was er, maar van dichtbij trapte hij op de doelman.

Meteen na de pauze mocht de jonge spits het een derde keer proberen, maar weer zat de bezoekende goalie er gepast tussen. Berchem kon zijn overwicht dus niet verzilveren, terwijl Temse, na een kwartier, een schaarse aanval wél afwerkte. Opnieuw Ntambue, die opnieuw weinig in de weg werd gelegd en op een haast identieke manier de score verdubbelde.

Met een knap omhaaldoelpunt van van Kruijssen, een kwartier voor het einde, leefde de hoop op een gelijkspel nog even op. Het bleef een pleister op de wonde. Een slotoffensief waarin zelfs Brosens mee ten aanval trok wijzigde niets meer aan de uitslag. De beoogde aansluiting met de top vijf lijkt daardoor weer een stuk verder af.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen, Absisan, Maluka Bimbo, Vallez (66’ Hamdi), Vande velde, Saillart (84’ Peers), Nwokoro (81’ Geenens), Carrez

Doelpunten: 8’ 0-1, 61’ 0-2, 75’ van Kruijssen 1-2

Geel: Michiels, Nwokoro

Scheidsrechter: Mo Sbaghi

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

Met het uitzicht op de 5de plaats in het eindklassement moest er in de laatste wedstrijd absoluut gewonnen worden van de

Lees meer