Berchem Sport – VW Hamme  4-4 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – VW Hamme 4-4

📁 Verslag wedstrijd 🕔20.januari 2019
Berchem Sport – VW Hamme  4-4

Acht doelpunten en een onverwacht scoreverloop, een saaie boel was het zeker niet op het Rooi. De scenarist van dienst had voor deze koude zondagmiddag alle truukjes uit de kast gehaald om de kijker op het verkeerde been te zetten. Voor de pauze: een vroege achterstand die in geen tijd werd omgebogen in een    2-1 voorsprong en een onaangekondigd nieuw personage dat meteen een hoofdrol opeiste. Na het derde doelpunt in de tweede act sputterde de verhaallijn een beetje, maar de onverwachte plotwending in de laatste tien minuten liet uiteindelijk niemand onberoerd. Al houden wij persoonlijk meer van een klassieke happy ending waarbij de helden op het eind het meisje, c.q. de drie punten mee naar huis nemen.

Door de lange lijst van geblesseerden, zieken en geschorsten, moest er opnieuw heel wat geschoven worden bij Berchem. Verrassing van de dag was de negentienjarige aanvaller Leander Beirlant, die bij zijn eerste selectie meteen mocht starten. En dat deed hij voortreffelijk! Na een vroege achterstand bracht hij Berchem binnen de vijf minuten weer op gelijke hoogte. Inworp Nwokoro, voorzet Kabir, kopbaldoelpunt Beirlant.

Anderhalve minuut later was de vroege uitschuiver zelfs helemaal uitgewist toen Peers zonder aarzelen vanop 20 meter de 2-1 binnen knalde. Berchem leek de wedstrijd hiermee helemaal in handen te hebben, maar drie hoekschoppen op rij, kort voor de rust, hadden het sein moeten zijn dat Hamme nog niet helemaal uitgeteld was.

Helaas werd dat signaal onvoldoende opgepikt. Berchem liet na de rust het initiatief helemaal over aan de bezoekers, die daar aanvankelijk weinig mee deden. Meer nog, na 20 minuten kon Berchem zijn voorsprong nog verder uitdiepen toen Carrez vanop de eigen helft van Kruijssen lanceerde. Die kreeg de bal eerst nog ongelukkig op de rug, kroop er  handig onderdoor om vervolgens in rechte lijn op doel af te stormen en over de doelman binnen te stiften.

3-1 en wedstrijd gespeeld leek het dan, zeker omdat Hamme, dat nu plots vanuit het niets kansen leek te creëren, zich niet meteen doeltreffend toonde. Een eerste kans werd van dichtbij hoog over getrapt (70’), een vrijschop ging een metertje naast (72’) en vrijschop nummer twee werd door Peers op de lijn gekeerd (74’). De aansluitingstreffer, vier minuten later, was dus zeker niet onverdiend, maar had wel vermeden kunnen worden omdat het haast een kopie was van de openingstreffer. Voorzet vanop de linkerflank naar een volledig vrijgelaten speler voor doel. En geen twee zonder drie. Nog eens vier minuten later een volledig identieke situatie voor de 3-3.

Even leek Berchem de drie punten toch nog thuis te zullen houden. Carrez wurmde zich eerst tussen twee verdedigers door, omzeilde een derde en zette dan knap voor op van Kruijssen die over de Hamse doelman de 4-3 binnenschoot.

Maar ook nu kon geelzwart zijn voorsprong niet vasthouden. Bij een laatste Hamse aanval vond Maluka het niet nodig om achter een gemiste bal te gaan en ook de rest van de Berchemdefensie gaf niet thuis op een schot dat er nooit meer had mogen komen. 4-4 en zo brachten de eerste twee thuiswedstrijden van het nieuwe jaar niet echt wat we er van gehoopt hadden.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen, Kabir, Beirlant (80’ Bimbo Maluka), Meseure ( 76’ Geenens), Vande Velde, Peers, Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 13’ 0-1, 17’ Beirlant 1-1, 19’ Peers 2-1, 64’ van Kruijssen 3-1, 78’ 3-2, 82’ 3-3, 84’ van Kruijssen 4-3, 89’ 4-4

Geel: Meseure, Carrez

Scheidsrechter: Tom Lamberigts

Deel dit artikel met vrienden