Berchem test Sloveense jeugdinternational | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem test Sloveense jeugdinternational

📁 Oefenwedstrijd 🕔18.augustus 2018
Berchem test Sloveense jeugdinternational

In de zoektocht naar een waardige vervanger voor de ongelukkigen Roy Mauro en Jamie Meseure, stond vanmiddag in Wommelgem een Sloveense jeugdinternational tussen de lijnen.

Een raar verhaal”, opent Marc De Mulder, “Ik heb hem zelf nog maar enkele uren geleden ontmoet. Hij is pas vandaag toegekomen en straks vliegt hij alweer terug naar Slovenië. De hele reis wordt betaald door zijn management. En mochten we beslissen om hem te houden, dan nemen zij ook zijn verblijf voor hun rekening.”

Wat weet je eigenlijk van hem?

Marc: “Niet veel meer dan er op zijn CV staat. Ziga Ovsenek, 20 jaar oud, 1m81 groot, centrale middenvelder. Hij is momenteel aangesloten bij NK Triglav Kranj, een club uit de Sloveense hoogste afdeling, waar hij een aantal wedstrijden mocht meespelen en hij was jeugdinternational bij de U16 en U17. Maar vraag me niet wat dat voorstelt.”

Een vreemd verhaal inderdaad.

Marc: “Zo gaat dat tegenwoordig. Zijn manager, Guy Vandersmissen (ex-Standard, Germinal, RWDM) gelooft heel sterk in hem en wil hem in ons land stallen zodat hij zich in de kijker kan spelen. Omdat ik Guy goed ken, heeft hij hem aan ons aangeboden.”

En gaan we Ziga nog terugzien?

Marc:”Dat gaan we straks bespreken. Hij heeft zeker een aantal goeie dingen laten zien en mee de gelijkmaker geforceerd. Maar hij moet natuurlijk binnen onze mogelijkheden liggen. Bovendien ben ik heel voorzichtig met het aantrekken van buitenlanders, zeker nu we zo dicht bij het begin van de competitie staan. Je weet nooit zeker hoe lang het duurt eer hij speelgerechtigd zal zijn. In het begin van de oefencampagne hadden we al een tester van de vroegere Lierse Acadamy, maar al gauw bleek dat hij nooit tijdig aan de nodige papieren zou geraken. We bewandelen momenteel ook nog een aantal andere pistes.”

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

City Pirates en Berchem doen een 1-2’tje

City Pirates en Berchem doen een 1-2’tje

De oefenwedstrijd van woensdag 21/8/2019 op City Pirates werd door KBS gewonnen met 1-2. Gedurende  de eerste helft had Berchem niet al te veel problemen

Lees meer