Berchem verslaat leider Bocholt op eigen veld! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem verslaat leider Bocholt op eigen veld!

📁 Verslag wedstrijd 🕔01.maart 2020
Berchem verslaat leider Bocholt op eigen veld!

In voetbal is alles mogelijk. Na twee erbarmelijke wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen, deed Berchem Sport tegen Bocholt wat dit seizoen nog geen enkele ploeg gelukt is: punten pakken in het Damburgstadion. En wel meteen de volle buit.

Het was al na enkele minuten duidelijk dat er een ander Berchem op het veld stond dan de voorbije weken. En dat kwam niet zozeer door de gewijzigde opstelling – De Kuyffer verving de zieke van Kruijssen, Mauro, Meseure en Nwokoro waren opnieuw van de partij en Saillart stond weer aan de aftrap – maar vooral aan de mentaliteit waarmee de spelers het spel van bij het eerste fluitsignaal vastpakten. “Er zat meteen scherpte in onze match. De voorbije week zijn er verschillende gesprekken geweest en daar heeft iedereen positief op gereageerd”, verklaarde Brent Peers die make over na afloop. “Als spelersgroep een bestuur moeten aanspreken is nooit leuk, maar het moest nu even. Er waren de voorbije weken te veel frustraties en dat escaleerde enkele keren in onnodige akkefietjes. Maar het is top hoe we dit op een sportieve manier van ons hebben afgeworpen. We hebben voor elk duel onze kop gelegd en iedereen heeft zich 120% gegeven.”

Na twaalf minuten had Berchem het Bocholtse doel al drie keer onder vuur genomen. Een schot van El Yazidi ging over, een voorzet van Saillart voorlangs en op een poging van De Kuyffer zat de thuisdoelman er goed tussen. Op het kwartier zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. De voorzet bleef in de zandbak voor doel steken.

Bocholt moest zelfs geregeld naar de overtreding grijpen om de gretige geelzwarten af te remmen. Het kreeg daarvoor drie keer een waarschuwing, Nwokoro keek voor de eerste Berchemse fout meteen tegen geel aan… Ook een handspel op de rand van de zestien bleef onbestraft. Scheidsrechter Claes zag er enkel een hoekschop in. Het werden er zelfs drie op rij, waarbij de tweede zo scherp werd getrapt dat hij slechts één voetje nodig had om in doel te belanden. Maar het voetje bleef uit en de corner ging voorlangs.

Na 20 minuten nam Bocholt het initiatief over. Appels redde de 1-0 op de lijn. En twee minuten later stond de thuisploeg er na een snelle aanval weer, met twee man voor doel, waarbij de eerste net iets te zelfzuchtig over besloot.

Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een vrijschop van Vermeire viel tussen een hoop benen in het doelgebied waar De Kuyffer er op het gepaste moment zijn voet tegen kon zetten.

De tweede helft begon alweer met een schitterende redding van Appels op de doellijn. In minuut 53 was de Kuyffer dicht bij zijn tweede doelpunt, maar net toen hij wilde trappen, werd hij uit evenwicht getrokken. Een duidelijke strafschopfout, doch scheidsrechter Claes liet zijn fluitje onaangeroerd. Het leek heel even een keerpunt in de wedstrijd want vijf minuten later maakte Bocholt op corner in twee tijden gelijk. Een doelpunt zoals Berchem er dit seizoen al –tig heeft tegen gekregen. Binnen de twee minuten hadden de geelzwarten de scheve situatie weer rechtgezet. Tekenend voor de vechtlust die er bij iedereen heerste. Opnieuw De Kuyffer scoorde op een haast identieke manier zijn tweede van de namiddag.

Berchem, dat nog geregeld op tegenaanval bleef dreigen, gaf de zege zelfs in de vijf minuten extra time niet meer uit handen. De leider kon op geen enkel moment aanspraak maken op de zege.

 

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi (89’ Beirlant), Meseure (90’ Cornelissen), Spies, Saillart (73’ Vallez), Mauro, Peers, Nwokoro, De Kuyffer

Doelpunten: 37’ De Kuyffer 0-1, 59’ 1-1, 61’ De Kuyffer 1-2

Geel: Nwokoro, De Kuyffer, Meseure, Appels

Scheidsrechter: Marnic Claes

Deel dit artikel met vrienden