Brent Peers en zeker ook Amin Kabir: “Oef, eindelijk weer op het veld!” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Brent Peers en zeker ook Amin Kabir: “Oef, eindelijk weer op het veld!”

📁 Interview 🕔10.december 2018
Brent Peers en zeker ook Amin Kabir: “Oef, eindelijk weer op het veld!”

Veel blije gezichten bij de spelers na de 0-4 op Heur-Tongeren. Ook de drie bankzitters deelden in de vreugde na een prima invalbeurt. Brent Peers en Amin Kabir deden even hun verhaal na de wedstrijd. Vooral voor Amin was het een opsteker nadat hij al sinds augustus voor vele maanden buiten strijd was geweest.

Brent: Ik diende door de plotse hamstringblessure van Nesta (Vallez) onverwacht in te vallen toen er net nog geen kwartier gespeeld was. Als verdedigende middenvelder kwam ik dan ook nog eens op een onverwachte positie terecht. Maar ik denk toch dat ik op een goed rapport kan terugblikken. Die rol van schokbreker lag me wel: ik heb met het hoofd enorm veel ballen kunnen onderscheppen en  ik won mijn duels. Eenmaal in balbezit hebben ervaren spelers als Jawad (Absisan), Jeroen (Michiels) en Thomas (Vande Velde) me ook heel goed gecoacht zodat ik er rustig voetballend uit kon komen. Ik voelde me door hen enorm goed omringd en gesteund.

We hebben het echt met zijn allen gedaan vandaag. Iedereen heeft zij steentje bijgedragen. De barre weersomstandigheden zullen wel niet het mooiste kijkstuk hebben opgeleverd, maar de manier waarop we hier de drie punten kunnen oppikken is voor ons een echte opsteker. Voor mij persoonlijk zijn deze onverwachte speelminuten dan ook weer belangrijk geweest om me te kunnen tonen. Ik heb hier vanavond plots de kans gekregen en ik denk niet dat ik ze onbenut heb gelaten, en dat geeft een absoluut goed gevoel.

Webteam: Bravo, Brent en bedankt. Ook Amin is erbij komen staan. Amin, jou moet het zeker wel een heel speciaal gevoel bezorgen  om na al dat blessureleed nu vanavond toch  je eerste speelminuten van het seizoen te kunnen benutten?

Amin: Ja, oef, eindelijk weer op dat veld. Bij die geruststellende 0-4 kon er nog weinig mis gaan en kreeg ik nog heel wat spelminuten van de coach. Een ideaal moment om aan te pikken want we konden de wedstrijd ontspannen uitspelen en tegelijk ook  laten zien wat we zoal in onze mars hebben. Al was ik op een gegeven moment misschien wel wat té gemotiveerd en heb daarom nog de kans gemist om de kers op de taart te zetten door een vijfde doelpunt te scoren (lacht). Ook Ilias (Hamdi) en Jelle (van Kruijssen) kregen de bal er tijdens diezelfde flipperkastfase net niet in. Maar dat maakte gelukkig geen verschil meer. Na die lange blessure, die me liefst 15 weken gekost heeft, mag ik wel zeggen dat dit moment mij enorm veel deugd doet.

Webteam: Bedankt Amin, en hopelijk ben je nu eindelijk gelanceerd!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels