Cappellen FC – Berchem Sport  2-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Cappellen FC – Berchem Sport 2-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔27.oktober 2019
Cappellen FC – Berchem Sport  2-1

Hebt u soms ook het gevoel dat u alles al eens gezien hebt? Dat de dagen en de weken steeds meer op elkaar beginnen te lijken? Dat het allemal wat voorspelbaar begint te worden? Dat déjà vu-gevoel is dit seizoen wel erg sterk aanwezig in de wedstrijden van Berchem Sport, die wekelijks volgens hetzelfde recept lijken te verlopen, één waarbij de mayonnaise duidelijk niet pakt. 

Een gemiste reuzenkans in de eerste minuten, zonder goed te spelen toch de betere kansen afdwingen, maar wel steeds onderuitgaan op de schaarse doelpogingen van de tegenstander. In Kapellen was het niet anders. Na 37 seconden mocht Saillart al van dichtbij zijn kans wagen. Zijn zwakke schot werd in twee keer net voor de doellijn gered. Berchem was het vaakst op de helft van Cappellen, ook al zorgde dat zelden voor echt gevaar. Een halve omhaal van Vermeire na een hoekschop kwam nog het dichtst bij een doelkans en Meseure kon vanop twintig meter uithalen op een bal die ideaal in de voet kwam, maar onbegrijpelijk huizenhoog over de kantine verdween. Van de zes plaatsen verschil in het klassement was nauwelijks iets te merken. Pas na een half uur loste de thuisploeg een eerste afstandsschot, waarop Van Buynder, die de zieke Appels verving, goed plat ging. Bij een volgende tegenaanval maakte hij echter een inschattingsfout door te ver uit te komen. De makkelijke stifter ging aanvankelijk nog tegen de lat, maar werd in de herneming eenvoudig binnengeduwd.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met drie kansen voor Berchem binnen het eerste kwartier. Een schot van Saillart en twee keer van Kruijssen van dichtbij. Maar net als tijdens de eerste helft was het Cappellen dat, volledig op de eigen helft gedrukt, op een schaarse counter een tweede keer raak trof. Een snelle actie op links, een gemeten voorzet en netjes binnengeduwd aan de tweede paal.

Berchem bleef nog wel proberen, maar tot echt vlotte aanvallen kwam het niet meer. Cappellen kreeg hierdoor meer ruimte voor tegenaanvallen en nog enkele kansen. Bij de thuisploeg ontsnapte Geuens tien minuten tijd aan een tweede gele kaart na een stevige ingreep op de rand van de zestien, de vrijschop van El Yazidi miste elke richting.

Met nog vijf minuten op de klok lukte Berchem toch de aansluiting. Een frommeldoelpunt van Cornelissen. Berchem zette nog wel een slotoffensief in, maar zonder de lengte van de afwezigen Mauro en Peers, kon het onvoldoende druk zetten. Een zwak schot van El Yazidi twee minuten voor het einde was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 

Berchem Sport: Van Buynder, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen, Meseure, Vallez (73’ Beirlant), Spies, Saillart, Nwokoro

Doelpunten: 36’ 1-0, 66’ 2-0, 85’ Cornelissen 2-1

Geel: Vallez

Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels