Carlo Van Mol: “Ik heb acht heel toffe jaren  beleefd op den Baarchoem” Interview | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Carlo Van Mol: “Ik heb acht heel toffe jaren beleefd op den Baarchoem” Interview

📁 Bestuur, Clubnieuws 🕔10.mei 2018
Carlo Van Mol: “Ik heb acht heel toffe jaren  beleefd op den Baarchoem” Interview

“Ik heb acht heel toffe jaren
beleefd op den Baarchoem”

Carlo Van Mol heeft met pijn in zijn geel-zwarte hart afscheid genomen van Berchem Sport. Tien jaar en vier maanden was hij niet alleen de gedreven verantwoordelijke voor de public relations en de commerciële activiteiten van onze club maar vaak ook het manusje van alles. “Ik heb acht heel toffe jaren beleefd op den Baarchoem. Die blijven in mijn herinnering gebeiteld. In je leven moet je vooral de zonnige uren tellen”, vertelt Carlo op een zonnig terras in oud-Berchem.

Carlo, nog altijd een dynamische zestiger, is een voetbalman pur sang. Liefst 24 jaar van zijn voetballeven bracht hij door bij Beerschot. Als voorzitter van de oudervereniging en voorzitter van de jeugd. Hij was dé bezieler van het internationale Muguettornooi voor de jeugd waarom gerenommeerde Europese ploegen deelnamen.
Tijdens zijn laatste twee jaar op het Kiel was hij lid van de raad van bestuur van Beerschot BBC.
In 1999 was Carlo crisismanager naar Oude God Sport (nu FC Mortsel) dat toen in de vierde provinciale afdeling speelde. Vervolgens ging hij in 2001 op vraag van de in 2015 overleden Corry Masson aan de slag bij Tubantia (tweede provinciale).
Na de wedstrijd Tubantia – Berchem Sport (0-1) in de vierde nationale afdeling op 12 maart 2008 vroeg onze toenmalige voorzitter Erik Vermeylen aan Carlo om naar het Rooi te verhuizen. Het initiatief kwam van Marc De Mulder. Al eerder was Carlo door KBS benaderd. Deze keer zei Carlo ja.

Hoe verliep de kennismaking met de sympathiekste ploeg van ’t stad?
Wel, ik schrok me een aap. Als commercieel manager moest ik van nul vertrekken. Geen enkel papier en evenmin gegevens in de pc. Over de sponsoren en senatoren was geen letter terug te vinden. Mijn voorganger had tabula rasa gemaakt. Met de hulp van Joke Merckx, die zich toen ontfermde over de KBS-boekhouding, hebben we alles in orde gebracht. Ik ben Joke daar nog steeds erkentelijk voor.

Met Erik Vermeylen zijn er stappen voorwaarts gezet.
Dat klopt. Met Erik had Berchem een gouden man in alle betekenissen van het woord in huis. Met veel respect denk ik aan hem terug.
Chapeau ook voor Guido Van Inderdael die verantwoordelijk was voor de financiën. We hebben schitterend samengewerkt. Doodjammer dat hij is opgestapt maar ik begrijp zijn beslissing.

Waarom verlaat je Berchem? Je oogt nog altijd jong en dynamisch.
Mijn droom was om naar aanleiding van 110 jaar Koninklijke Berchem Sport op 13 augustus 2018 afscheid te nemen. De laatste tijd sukkelde ik met mijn gezondheid door bepaalde redenen.
Ik hoop vurig dat ik volwaardig vervangen wordt en dat alle sponsoren en senatoren Berchem trouw blijven. Van de gelegenheid maak ik gebruik om Jos Van Doninck, Karel Van Daele, Marc De Mulder en alle enthousiaste vrijwilligers van harte te danken voor de formidabele samenwerking. Die mensen zullen me altijd dierbaar blijven.

Wat is je grootste teleurstelling?
De stad Antwerpen heeft me zeer ontgoocheld. Van de belofte dat Berchem een modern en comfortabel stadion zou krijgen, komt maar heel weinig in huis. We hadden een schitterend en grensverleggend project dat met publiek-private samenwerking kon worden gerealiseerd. Een project dat Antwerpen minder had gekost dan wat nu wordt uitgegeven voor een gedeeltelijke vernieuwing. Of we ooit een volwaardig nieuw stadion zullen krijgen, staat in de sterren geschreven.

Welke trainers en spelers hebben de meeste indruk op je gemaakt?
Als trainers Bart Selleslags en Jonas De Roeck en als spelers Romeo Van Dessel, Thierry Flies, Jelle van Kruijssen, Matti Van Minnebruggen en Tim Verstraeten.

Welke boodschap heb je voor de supporters?
Berchem heeft de meest enthousiaste en gedisciplineerde supporters van Antwerpen en wijde omgeving. Ze laten hun ploeg nooit in de steek. Ook bij uitwedstrijden zijn ze talrijk aanwezig. Indrukwekkend en hartverwarmend. Vaak zijn er meer KBS- dan thuissupporters. Een boodschap? Doe zo voort.

Zien we je nog terug als toeschouwer én supporter?
Vast en zeker. Daar kun je vergif op innemen.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels