Coach Frank Magerman: “chaos en onduidelijkheid in onze reeks…” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Coach Frank Magerman: “chaos en onduidelijkheid in onze reeks…”

📁 Interview 🕔03.februari 2020
Coach Frank Magerman: “chaos en onduidelijkheid in onze reeks…”

De affaire-Duffel sleurt heel wat ongewenste neveneffecten mee in haar kielzog. En, er is van hogerhand dringend duidelijkheid nodig over alle gevolgen van het algemeen forfait van onze streekgenoten. Dat was zowat hét gespreksonderwerp na de wedstrijd van gisteren, waarover trouwens heel wat minder te vertellen viel.

Coach Frank Magerman is op zijn minst “not amused” te noemen over de communicatie bij het forfait van Duffel en de geruchten rond clubs als Geel en Vosselaar. Na de wedstrijd zette hij enkele zaken op een rijtje. Om te beginnen het feit dat de raadpleging van de officiële stand binnen de week tot 3 x toe een andere aanblik bood, al dan niet met de tegen Duffel verdiende punten erbij.

“Een puntenaftrek maakt voor Berchem een heel verschil, waarbij wij de pineut van het verhaal blijken te worden!” zegt Frank terecht. “Wanneer de bond deze regeling wil doordrijven, zijn alle ploegen die tegen Duffel punten verloren hebben de morele winnaars. De wedstrijd tegen Duffel had ons bloed, zweet, tranen én een rode kaart gekost, maar leverde ons uiteindelijk toch nog 3 punten op. De negatieve gevolgen van de wedstrijd, zoals de gevolgen van de rode kaart, wel, die blijven zoals ze uitgesproken zijn. Maar het positieve, die 3 punten, die zijn we nu verdorie wel kwijt aan het raken. Dat is de logica op zijn kop. Als er in de hoogste afdeling zo’n regeling van kracht zou gaan, dan zouden de poppen nogal aan het dansen gaan. Dan zou men ook terecht spreken van competitievervalsing. Verder circuleren er verhalen over wie nu wel en wie nu niet een eventuele barrage dient te spelen, maar die verhalen zijn zo multi-interpretabel dat zowat iedereen er zijn eigen reglement op nahoudt. Ook is het een ‘soepje’ om de drie periodes nog duidelijk af te bakenen met een onvolledig afgewerkte kalender, waarbij dus alle wedstrijden van Duffel uit de competitiestand worden geweerd. Worden er dan op die manier periodes van 9 wedstrijden gecreëerd? Of wordt er met gemiddelden gewerkt? Je hoort van alles, maar niemand die het momenteel lijkt te weten… iets waar de onduidelijkheid van de reglementen ook niet echt toe bijdraagt.”

“Verder,” vervolgt Frank, “moeten we oppassen om ons geen zand in de ogen te laten strooien. Want over Duffel, Geel en Vosselaar kan veel gezegd worden, maar is het allemaal wel zoals het wordt rondverteld? Zijn een aantal geruchten niet voorbarig te noemen? We kunnen ons zeker maar best niet rijk rekenen op basis van die geruchten. We moeten er in ieder geval zelf voor blijven knokken. Ach, dit seizoen is het toch echt wel een apart verhaal voor KBS: eerst de stadionperikelen met een thuismatch die we niet thuis konden spelen, dan de voortdurende problemen met het speelveld, en nu een beslissing waarbij we plots drie punten naar beneden donderen in het klassement, iets wat ons plots  een veel minder comfortabel gevoel bezorgt.”

Webteam: Over naar de wedstrijd dan maar…

Frank: Die zijn we eigenlijk al met een achterstand begonnen. Als je de eerste minuut al een strafschop tegen krijgt, dan wordt het achtervolgen vanaf het begin. Gelukkig konden we binnen het kwartier tegenscoren. Verder was er veel gevechtsvoetbal in het modderige middenveld, en weinig doelgevaar voorin. Al bij al is een gelijkspel een juiste weergave denk ik. Wij hebben nog 2 mooie kansen gehad maar Bas (Saillart) kopte op de paal en Jelle (van Kruijssen) kwam net te laat op de gemeten lage voorzet van Nesta (Vallez). Anderzijds heeft Londerzeel ons via hun rechtervleugelspeler Sarr enorm veel pijn gedaan. Ik heb mijn beide linkerverdedigers uitgeprobeerd, maar hij heeft het én Light (Nwokoro) én Mats (Joris) heel moeilijk gemaakt. Ach, geef ons diezelfde uitslag vandaag maar dan met die drie bewuste punten van Duffel er nog bij, en dan zou dat ineens toch weer wél een veel beter gevoel geven. Nu blijf ik echt op mijn honger zitten te midden van de chaos en onduidelijkheid.

Webteam: Ook Rik De Kuyffer zette zijn eerste stappen weer  in de ploeg…

Frank: Rik is ondertussen een grote, sterke jongen geworden, maar hij heeft zeker nog wat tijd nodig om matchritme op te doen. Hij heeft alvast de goede mentaliteit te pakken om in deze groep thuis te horen.

Webteam: Nog een laatste puntje.De staat van het veld werkt het moreel van de troepen ook niet echt in de hand, zo veronderstellen we.
Frank: Dat veld werkt natuurlijk niet motiverend. Maar als coach mag ik daar niet in berusten. Problemen zijn er om aangepakt te worden, zeker omdat dit veld met onze spelersprofielen keer op keer in ons nadeel werkt. Er moet dus echt iets aan gedaan worden! Maar om met en positieve noot te eindigen: mijn spelers en ik plooien niet!

Webteam: Dat is de goede spirit! Bedankt Frank

Deel dit artikel met vrienden