Coach KVH: “Ook ‘de bank’ maakte mee het verschil” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Coach KVH: “Ook ‘de bank’ maakte mee het verschil”

📁 Interview 🕔10.december 2018
Coach KVH: “Ook ‘de bank’ maakte mee het verschil”

We troffen een blije Kevin Van Haesendonck, maar toch ook weer géén Berchemcoach in hoerastemming na de 0-4 overwinning bij FC Heur-Tongeren. Hier de analyse van onze coach na de wedstrijd.

Kevin: Versta me niet verkeerd, ik ben uiteraard blij met deze klinkende overwinning. Maar deze wedstrijd had ook heel anders kunnen uitdraaien. We begonnen weer te plat en al na minder dan tien minuten schiet Camara van dichtbij te overhaast naast én houdt Cedric (Brosens) ons ook twee maal recht met een geweldige redding. We wisten dat het duo Camara-Tshibuabua voorin heel wat in zijn mars heeft, en zij lieten ons van meet af dan ook sterretjes zien. Als we na die beginfase  op 2-0 achterstand waren gekomen, dan hadden we daar echt niks tegen in te brengen gehad. Maar voetbal is soms onvoorspelbaar en even later staan wij dan plots al op een onwezenlijke 0-3 voorsprong, omdat hun defensie dan weer op lemen voeten bleek te acteren. Het is natuurlijk wel heel positief dat we elke verdedigende fout heel efficiënt hebben afgestraft. We scoorden in de eerste helft tegen een mooie 75 %, want ook Bas (Saillart) kreeg net voor de rust nog een mooie kans maar die ging er spijtig genoeg niet in.

Maar een 0-3 na 30 minuten betekent geen garantie op winst. Ik heb mijn spelers tijdens de rust dan ook  ingepeperd dat de punten nog niet binnen waren en dat we resoluut voor die 0-4 moesten gaan. Heur-Tongeren had vorige week immers een 2-0 achterstand op Cappellen omgebogen in een 2-3 zege. En op een  kunstgrasveld waar de bal wegens de hevige wind en regenval  pijlsnel doorschiet kan je rap van de hemel in de hel belanden. Maar ik moet zeggen dat de jongens dat heel goed hebben gedaan. Ze bleven geconcentreerd en hebben de wedstrijd goed gecontroleerd, vanachter de boel op slot gehouden en ze zijn  naar voren blijven voetballen. Met wat geduld kwam dat vierde doelpunt er eindelijk aan en van dan af was de veer bij Heur-Tongeren duidelijk gebroken. Met wat meer geluk hadden we de score nog verder kunnen uitdiepen, maar  dan was ze ook echt wel zwaar overdreven geweest.

Een heel aantal certitudes heeft vandaag prima gepresteerd, maar wat me – ondanks een spijtige nieuwe blessure, ditmaal van Nesta (Vallez)- vandaag ook bijzonder tevreden stemt is dat de drie bankzitters geweldig zijn ingevallen. Zowel Brent (Peers), die al na een kwartier voor Nesta diende op te draven op een voor hem ongewone positie, als Ilias (Hamdi) en Amin (Kabir) hebben de juiste mentaliteit getoond en volwaardig mee bijgedragen aan deze overwinning.

Webteam: Bedankt Kevin, en we kijken uit naar de topper tegen Bocholt van volgende zondag!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels