De club herleeft weer! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

De club herleeft weer!

📁 Voetbalnieuws 🕔04.december 2013

Tijdens de beginperiode van het seizoen viel hij plots naast de wedstrijdkern, maar al snel knokte Michaël Dierickx zich weer op zijn vaste stek. Met gans Geelzwart verkeert de kapitein weer in bloedvorm. Wij zaten met hem samen na de dinsdagtraining. “We zitten weer in een positieve spiraal”, aldus de door de fans tot Keizer gebombardeerde verdediger.

Een derbyzege doet steeds deugd. De eerste helft was het wat zoeken, maar na rust trokken jullie het laken naar jullie toe.
Michaël Dierickx: “Iedereen verwachtte dat we de lijn van de voorbije weken zouden doortrekken. Toen speelden we overtuigender dan in de beginfase op Cappellen. Zo’n derby is altijd een match apart. De belangen waren dan ook om twee redenen hoog; het was een derby én we kunnen beide de punten erg goed gebruiken. De ploeg die verloor deed een erg slechte zaak. De eerste helft zijn we niet aan ons spel toegekomen, maar gaven ook weinig weg. Als je slecht speelt, is er niets aan de hand als je de tegenstander ook niets toelaat. Tijdens de rust is er bijgestuurd en zijn de puntjes op de i gezet. Na rust zijn we er met de ganse groep ingevlogen en kwamen we beter in de wedstrijd. We creëerden kansen en lieten Cappellen bijna niets meer toe.

De voorbije weken moeten ook voor jullie persoonlijk als spelers in een groter geheel deugd doen. Het Rooi herleeft weer.
Dierickx: “Van zodra je resultaat boekt, is de sfeer weer goed. Zo simpel is dat. Daardoor speel je de volgende wedstrijd opnieuw beter. Onze spitsen weten weer dat ze kunnen scoren, wij weten weer dat we wél kunnen winnen. Vorig seizoen kenden we vanaf november een heel goede periode, en dat lijkt dit jaar weer hetzelfde. Het afgelopen seizoen hadden we wel meer bonuspunten dan nu, maar we lijken wel een club die het tegenovergestelde van een winterslaap houdt. We halen nu 13 op 15, dat is plezierig, maar we schieten er niet bijster veel mee op. Het zit overal nog erg dicht op elkaar.

Coach Dirk Geeraerd, iemand met heel wat ervaring hogerop, is nu enkele weken op onze club. Wat zijn jouw eerste indrukken?
Dierickx: “Het is duidelijk merkbaar dat hij in de hogere reeksen getraind heeft. De makkelijkste vaststelling is dat we nu wel punten halen. We zijn nog steeds ongeslagen sinds zijn komst, en dat met een moeilijk programma. Zijn belangrijkste accent is het fysieke aspect. Waar we in het begin van de competitie de tweede helft te kort kwamen, kunnen we nu net het verschil gaan maken. Ik zou hem oneer aandoen om al zijn werk te herleiden tot het conditionele. Hij slaagt erin een combinatie te maken tussen plezier, hard werk en resultaat. Hij betrekt iedereen hierbij. Resultaten haal je met elf of twaalf spelers, maar je hebt steeds meer spelers nodig. Niemand valt uit de boot. Hoe gek het ook klinkt, de periode dat het slecht ging hadden we een vijftal geblesseerden, nu is dat er nog maar eentje. Iedereen wil er opnieuw bij zijn en zijn steentje bijdragen. Na een dikke maand Dirk Geeraerd kan ik zeggen dat we weer in een positieve spiraal zitten. Zowel op als naast het veld. Als je ziet hoeveel supporters ons zijn komen steunen op Cappellen, dan merk je dat de club weer helemaal herleeft. Het doet erg veel deugd zoveel fans achter ons te hebben.”

Zaterdagavond trekken we naar Bocholt voor de eerste wedstrijd van de terugronde. Wat verwacht je van de wedstrijd?
Dierickx: “De grootste fout die we kunnen maken, is nu op onze lauweren gaan rusten. Het zou zonde zijn om onze knappe 13 op 15 weg te gooien. Bocholt is en blijft een vaste waarde in derde klasse. Het gepaste respect is op zijn plaats. Maar, als we de wedstrijd op dezelfde manier als de voorbije weken aanvangen, dan kunnen we de evenknie van Bocholt zijn. Van heel veel ploegen in deze reeks trouwens. Onze overwinning tegen de leider liegt er niet om. We willen zaterdagavond met punten weer naar het Rooi keren.”

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels