De laatste loodjes…en dan een zwaar feestje! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

De laatste loodjes…en dan een zwaar feestje!

📁 Interview 🕔06.mei 2019
De laatste loodjes…en dan een zwaar feestje!

Met een overwinning tegen Heur-Tongeren en een ‘spontaan volksfeest’ in de chalet nam coach Kevin Van Haesendonck op gepaste wijze afscheid van onze club. Want samen met een aantal spelers zwaaide Kevin  gisteren af op het Rooi. Voor de laatste keer gaf hij na de wedstrijd toelichting over de wedstrijd aan de aanwezige pers en webteam.

Kevin: Dit was toch wel een duidelijke overwinning. Maar toch hebben we gedurende een tijdje de teugels niet in handen gehad. Dan was het telkens te laat, te traag, net niet. In zekere zin heeft die vroege 2-0 voorsprong ons geen goed gedaan, want we namen het vanaf dan veel te licht op. Gelukkig hebben we ons na de rust stevig herpakt. Dat derde doelpunt bracht ons uiteindelijk de verlossing.

Het was natuurlijk geen schoonheidswedstrijd. Veeleer een eindeseizoensmatch waarin niet zo heel veel meer op het spel stond. Maar die vijfde plaats wilden we toch nog wel vrijwaren. Dat is ons dus gelukt en ondanks alle moeilijkheden die ik al genoeg heb aangehaald, geeft ons dat toch nog een goed gevoel op het einde.

Webteam: Je verlaat nu KBS na zes jaar, en gaat bij City Pirates voor een nieuwe uitdaging. Hoe voel je je hierbij?

Kevin: Ik kan op geen mooiere manier afscheid nemen dan hoe dat hier  vandaag gebeurt. Ik heb hier een heel mooie periode gekend, dat realiseerde ik me de laatste weken steeds meer en meer. Ik ben ook heel trots op wat ik hier als jonge trainer allemaal heb kunnen meemaken.

Ik vertrek nu naar City Pirates, en het zal dus nog van de eindrondes afhangen in welke reeks zij zullen uitkomen. Ik moet dus ook even afwachten wat het gaat worden, spannend is dat wel. Maar ik heb die keuze nu eenmaal gemaakt. Nu is het moment aangebroken om met mijn gezin wat meer tijd door te brengen en het ‘voetbalkopke’ even leeg te maken. En in de zomer gaan we er dan weer volop tegenaan in de volgende opdracht.

Webteam: Gans KBS wenst je veel succes Kevin, en bedankt voor al wat je voor onze club hebt betekend!

We spraken ook nog met één van de twee spelers die uitgerekend in de slotwedstrijd hun eerste doelpunt van het seizoen konden scoren. Naast Jeroen Van den Driessche lukte ook Nesta Vallez hierin.

Nesta: Altijd leuk om te scoren natuurlijk. Ik wachtte de bots van de bal wat af, en pas toen ik hem echt onder controle voelde, schoot ik op doel. Bij de vorige thuiswedstrijd ontbrak het me in een gelijkaardige fase net aan dat kleine tikkeltje om cool te blijven, en nu lukte het gelukkig wel.

Webteam: Je was gisteren veel in het spel betrokken. Ruik je je kans om uit te groeien tot een vaste waarde?

Nesta: Daar hoop ik uiteraard op, ja. Het seizoen begon heel moeilijk voor me, ik kwam pas helemaal op het einde van de voorbereiding bij de kern, raakte snel geblesseerd en herviel daarna nog tot liefst tweemaal toe. Pas diep in de terugronde heb ik me echt kunnen tonen. En de laatste weken liep het ook steeds lekkerder, zelfs al werd ik op verschillende posities uitgespeeld. Maar dat gegeven speelt natuurlijk ook wel in mijn voordeel om een basisstek af te dwingen. Ik heb dit jaar heel wat ervaring opgedaan, en ik hoop dat dit mijzelf én Berchem Sport volgend jaar goed van pas kan komen. Ik hoop op een betere voorbereiding ditmaal, en dan ben ik klaar om erin te vliegen!

Webteam: Bedankt en nog veel succes Nesta!

 

Deel dit artikel met vrienden