“De positieve lijn doortrekken” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

“De positieve lijn doortrekken”

📁 Voetbalnieuws 🕔13.december 2013

Mike De Koninck staat de laatste tijd sterk zijn mannetje als flankverdediger. Vorig seizoen liep het allemaal wat minder voor de ex-Lommel United-speler, maar nu heeft hij zijn vaste basisstek te pakken. Wij zaten met hem samen na de woensdagtraining. “We geloven er opnieuw in”, weet De Koninck.

Geelzwart speelt, na een 2-0 achterstand bij rust, 2-2 op Bocholt. Tevreden over het gelijkspel?
De Koninck: “We wisten dat zij meer punten op verplaatsing nemen dan thuis. Het is een ploeg met heel wat kwaliteit in de rangen. We kunnen gerust spreken van een gewonnen punt, zeker omdat we 2-0 achterstonden bij de pauze. Ook mentaal is dit punt een opsteker. Dit is het gevolg van onze winning-mood. We weten opnieuw dat we het toch nog kunnen rechtzetten, iets waar we voorheen vaak niet meer echt in geloofden. Onze recente resultaten liegen er niet om.”

Zelf had je niet de gemakkelijkste wedstrijd. Je rechtstreekse tegenstander was er eentje van een hoog kaliber.
De Koninck: “Berben is inderdaad een hele goede voetballer. Hij zou dan ook gevolgd worden door enkele ploegen hogerop. We hebben hem niet individueel, maar in collectief aangepakt. De coach heeft dit bij de rust ook goed bijgestuurd. De eerste helft zochten ze hem de ganse tijd en zorgde hij, zowel binnendoor als via de flank, voor gevaar. Voor rust hebben zij het spelletje erg slim gespeeld.

Zondag komt Verviers op bezoek, de tweede in de stand. Wat verwacht je van de wedstrijd?
De Koninck: “We beginnen niet met schrik aan deze wedstrijd. We hebben enkele weken geleden de ongenaakbare leider geklopt, dus we geloven in onszelf. Verviers zou met een speciaal systeem spelen, waar weinig ploegen een antwoord op vinden. De coach heeft ons daar op training ook al op attent gemaakt. In de heenwedstrijd waren het twee ploegen die nog zoekende waren, terwijl zij nu hun systeem hebben geperfectioneerd. Zij staan niet onverdiend tweede, maar we bekijken het als een uitdaging. Verviers zal z’n eigen ding doen, en wij proberen nu op training een tactisch plannetje op poten te zetten. De drie punten zijn ons doel.”

We zijn nu halfweg. Zacht uitgedrukt was het een bewogen seizoenshelft. Hoe kijk je er zelf op terug?
De Koninck: “We hebben heel wat meegemaakt. Prettig is zo iets nooit, maar dit hoort nu eenmaal bij het voetbal. Na de trainerswissel zijn we er door gekomen. Laat ons hopen dat voor de winterstop ongeslagen blijven en dat we zo snel mogelijk echt veilig staan. De kloof is zowel naar boven als beneden erg klein, maar we willen niet meer naar beneden moeten kijken. Vorig jaar heb ik zelf een mindere periode gekend, waardoor ik terecht naast de selectie viel. Stelselmatig heb ik teruggevochten. Op het einde van vorig seizoen haalde ik weer een behoorlijk niveau, al was het nog niet mijn niveau van enkele jaren geleden. Dit lag aan mezelf, maar ook de manier van spelen. Dit jaar heb ik het gevoel dat het beter loopt. Geeraerd wil dan ook meer opkomende backs, die zelf iemand aanspelen. Zo kan ons middenveld in een ruit spelen, en creĆ«ren we ruimte. Ik hoop dat we die positieve lijn met de ganse groep kunnen doortrekken.”

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels