“De spelers moeten elkaar scherp houden” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

“De spelers moeten elkaar scherp houden”

📁 Interview 🕔08.september 2019
“De spelers moeten elkaar scherp houden”

We spraken na de verloren wedstrijd op het veld van Vosselaar ook met onze coach Frank Magerman. “De spelers moeten elkaar scherp houden”, was zijn devies.

Webteam: dit Berchem speelde veel te plat en liet zich door Vosselaar overdonderen…

Frank: We brachten inderdaad absoluut te weinig.  Niet dat hun manier van spelen ons verraste. Vosselaar is een heel felle, snedige ploeg met vooral ook een heel goede omschakeling. Daarom had ik mijn spelers ook opgedragen om telkens voor die afvallende bal te gaan. Want als je die niet in je rangen krijgt, dan loop je constant achter de bal aan en verbruik je de energie die je nodig hebt om zelf acties te kunnen maken. Er zijn verder wel een aantal factoren die ik kan inroepen, maar we mogen evenmin blind zijn voor onze fouten.

Het centrale duo achterin en Bruno in doel hebben zeker hun ding gedaan. Maar aanvallend stonden we nergens, en we schakelden ook niet goed om. We hielden de bal dan te lang vast, of namen de verkeerde beslissing, of speelden te onzuiver. Waren mijn spelers gestresseerd? Of konden ze op dit soort momenten het juiste overzicht niet bewaren? Dat zijn de vragen die je je dan stelt als coach, en waar je in de loop van de week een oplossing voor dient te vinden. We slikten dat doelpunt ook veel te makkelijk. Daar moeten we onze lessen uittrekken en een stap vooruit zetten.

Webteam: We hebben nu 1 op 6. En de volgende wedstrijden kondigen zich ook al aan als moeilijk…

Frank: We moeten daar realistisch in zijn, er bestaan in deze reeks nu eenmaal geen makkelijke wedstrijden. En vandaag zitten we met een domper, we zuchten en balen wat, maar in het voetbal komt het erop aan om snel weer recht te veren. En door de concurrentie die er tussen de spelers heerst voor hun plaats in het elftal, kunnen ze elkaar ook heel scherp houden.

Deel dit artikel met vrienden