‘Die rode kaart deed de wedstrijd kantelen’ | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

‘Die rode kaart deed de wedstrijd kantelen’

📁 Interview 🕔13.januari 2020
‘Die rode kaart deed de wedstrijd kantelen’

We blikten terug op de thuiswedstrijd tegen Sporting Hasselt, die KBS welgeteld één punt opleverde, of er twee kostte. Het is maar hoe je dat bekijkt natuurlijk. Dat deden we samen met T1 Frank Magerman en met Bart Cornelissen, die op een heel pechvolle manier tegen zijn eerste rode kaart ooit aanliep.

Webteam: Bart, je speelde een prima eerste helft, je zat goed in de wedstrijd… en dan na één minuut spelen in de tweede helft kijk je plots tegen rood aan. Wat was er precies gebeurd?
Bart: Het was in alle geval een bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden.Ik liep achter die speler aan om mee te gaan verdedigen, en gleed hierbij uit. Eigenlijk kwam hij tegelijk ook wat voor mijn voeten lopen, al dan niet om een en ander uit te lokken, wie zal het zeggen.  Feit is dat ik met mijn studs zijn kuit raakte, en iedereen weet dat dit veel pijn kan doen. Maar sorry, zijn daaropvolgende doodskreet vond ik echt wel pure cinema. Het was op geen enkel moment mijn bedoeling om die speler te raken, laat staan om hem onderuit te schoppen. Ik keek dan ook met verstomming plots tegen die rode kaart aan. Ik werd even boos ja, maar ben me na de match bij de scheids gaan verontschuldigen. Die vond dat een goede zaak en zegde me  dat hij er in zijn verslag rekening mee houdt. Tegelijk erkende hij dat het mijn intentie niet was om die speler te raken. Ik kan me dan wel afvragen waarom dat rood dan wel hoefde, maar bon, dat kunnen we nu niet meer terugschroeven. We zullen gewoon best even afwachten welke sanctie me nu te wachten staat. Het is wel de allereerste rode kaart in mijn voetbalcarrière. Als dat dan op zo’n manier gebeurt, dan voel je je wel wat genaaid ja, zeker ook omdat die uitsluiting belangrijk was voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Frank: De match had natuurlijk al wel lang gespeeld kunnen zijn aan de rust. We hebben in de eerste helft verschillende grote kansen gecreëerd, al te beginnen bij de allereerste minuut. Hasselt speelde achteraan erg slap, maar uiteindelijk hebben wij een penalty nodig na een nogal onbesuisde fout om op voorsprong te klimmen. Qua spelbeeld gingen we rusten met een goed gevoel, maar het had toen simpelweg al 2 of 3-0 moeten zijn. En dat was het natuurlijk niet, als je zo met de kansen morst.

Na amper één minuut in de tweede helft krijgen we dan die bizarre fase met rood voor Bart, en heel de match krijgt een ander aangezicht. Je moet ook de staat van het veld voor ogen houden, als je op zo’n veld plots dient af te remmen, dan schuif je door natuurlijk. Dat resulteerde dus in een mannetje minder en Hasselt dat in de wedstrijd komt. Toch hebben we de 2-0 aan de voet, maar weer wordt die kans om zeep geholpen. We hebben daarna hun aanvallen goed opgevangen, maar het zijn twee stilliggende fases die ons genekt hebben. Ik had mijn jongens daarvoor nochtans gewaarschuwd. We zijn niet naar achter gekropen, en met twee spitsen blijven spelen. Er moest door dat mannetje minder snel omgeschakeld worden, soms lukte dat goed, soms minder. Maar de jongens hebben zich heel weerbaar getoond en ook door de hulp van drie verse krachten toch nog een punt uit de brand gesleept. Daar kan ik het grootste deel van de wedstrijd niet tevreden mee zijn, maar in het laatste kwartier ben je dat uiteindelijk dan weer wel, gezien de omstandigheden en het matchverloop.  En dan dien ik er nog bij te zeggen dat we helemaal op het einde nog een grote kans kregen, maar ook aan de overkant diende Bruno (Appels) nog eens alles uit de kast te halen. Veel schieten we met dit puntje niet op, want bijna alle andere ploegen  in onze reeks spelen ook gelijk.

Alles bij elkaar genomen, zowel positief als negatief, speelden we dus een heel goede eerste helft, en werd die rode kaart het kantelmoment van de match…waren er twee vermijdbare doelpunten op stilliggende ballen, en is onze weerbaarheid en fysieke paraatheid dan weer een pluspunt gebleken. Want je moet het toch maar kunnen belopen, met een mannetje minder.

Webteam: Jelle (van Kruijssen) keek tegen zijn derde gele kaart aan en loopt er volgende zondag niet bij tegen KVK Tienen. Ook stak Bas Saillart nog maar net opnieuw zijn neus aan het venster na zijn blessure. Dat betekent toch wel wat kopzorgen voorin?

Frank: Inderdaad, dat wordt niet evident om dit zomaar op te lossen. Maar het is aan mij om de best mogelijke oplossing hiervoor uit te knobbelen.

Webteam: Hoe dat afloopt, zien we volgende zondag op het veld van leider Tienen. Beste Berchemsupporters, jullie komen toch ook?

 

Deel dit artikel met vrienden