Dirk Geeraerd voorgesteld op het rooi | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Dirk Geeraerd voorgesteld op het rooi

📁 Nieuws A-kern 🕔01.november 2013
Dirk Geeraerd voorgesteld op het rooi

Donderdagavond werd Dirk Geeraerd voorgesteld aan de verzamelde pers. De ex-coach van o.a. Waasland-Beveren en Roeselare neemt de fakkel over van Bart Selleslags. Berchem kan je omwille van de aanhang en de traditie geen gewone derdeklasser noemen, aldus de 49-jarige Oudenaardenaar.

In de vernieuwde Club 28-zaal introduceerde een zichtbaar tevreden Marc De Mulder kersvers trainer Dirk Geeraerd. Geeraerd leidde later op de dag zijn eerste training op het Rooi, maar maakte eerst ruim tijd voor wat meer op een ongedwongen babbel leek dan een persconferentie.

Op de vraag waarom Geeraerd voor Berchem koos, was de coach duidelijk. Ik had de clubs uit derde en enkele uit tweede voor het uitkiezen, stak Geeraerd van wal. Berchem is echter niet zomaar een derdeklasser. Toen ik als coach tegen Antwerpse clubs speelde, vond ik de sfeer rondom het veld altijd speciaal. Ik kijk er dan ook naar uit om zelf van die sfeer te proeven. De trouwe aanhang is nog steeds aanwezig en de club kent een rijke geschiedenis. Berchem is een volkse club, waar ik naast resultaat ook gezelligheid en plezier wil vinden.

Geeraerd moet Geelzwart uiteraard allereerst uit de degradatiezone loodsen. De nieuwe coach is nog maar net op de club, maar werkte in het verleden al samen met doelman Vermeylen en Matti Van Minnebruggen. Ook spelers als Melkert en Van Dessel zijn voor hem niet onbekend. Marc De Mulder liet nogmaals verstaan dat er tijdens de winterstop ruimte is voor extra aanwinsten, toch wou Geeraerd niet op de zaken vooruitlopen. “We moeten nu eerst punten sprokkelen, al zal dat gezien het programma geen makkelijke opdracht zijn. Na de heenronde maken we een evaluatie en bekijken we de zaak verder. Ik wil eerst zien of we met de huidige kern de zaak kunnen omkeren. Als we met deze spelers twaalfde kunnen worden, waarom dan financiële inspanningen doen om tiende te eindigen. Het behoud is nu even de prioriteit. Ik weet dat de club in de toekomst nog een trap hoger wil gaan voetballen, maar we moeten ons eerst veiligstellen.

Zoals voor de meesten onder ons, is de b-reeks ook voor Geeraerd ietwat onbekend. Hij weet alvast wat ons te wachten staat zondag tegen Hasselt. Ik heb heel wat voetbal gekeken de laatste maanden, maar Hasselt geven ze nu eenmaal niet op televisie. Ze hebben, met vijf winstmatchen, een sterke reeks neergezet en verloren vorig weekend maar nipt van Verviers. We zullen geen cadeaus krijgen.

Deel dit artikel met vrienden