“Dit doet deugd voor iedereen” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

“Dit doet deugd voor iedereen”

📁 Interview 🕔05.november 2018
“Dit doet deugd voor iedereen”

Het heeft (te) lang geduurd, maar eindelijk pakte KBS in eigen stadion zijn eerste driepunter van het seizoen.  We laten eerst Jordy ‘Bimbo’ Maluka aan het woord, die als target-spits -én als doelpuntenmaker- uitgroeide tot de absolute smaakmaker van deze wedstrijd tegen de blauwwitten uit Turnhout.

Webteam: Zagen we vandaag eindelijk een ‘bevrijde’ Maluka aan het werk, die nog veel kan betekenen voor Berchem Sport?

Jordy: Ik ben in alle geval tevreden over deze wedstrijd, en ik hoop dat ik de club nog dikwijls kan voorthelpen. Sinds enkele weken voel ik me beter en beter worden, dat loont zich en is op het terrein goed te merken. We hebben er dit seizoen  al een aantal wedstrijden niets van gebakken, maar vandaag zat er een goede dynamiek in de ploeg. En onze eerste zege op eigen veld moet ons eindelijk ook eens voldoende vertrouwen geven, want we krijgen nu enkele kleppers na elkaar op ons programma.

Webteam: Een aantal ploeggenoten had al wat kansen onbenut gelaten, maar jij trok KBS uiteindelijk over de streep met een onverbiddelijk doelpunt…

Jordy: Dat doelpunt zat er al even aan te komen…en toen Jeroen (Van den Driessche) een perfecte lage voorzet naar de eerste paal afleverde, ben ik snel voor mijn man gesprongen en kon ik afronden.

Webteam: De scheidsrechter liet veel contacten toe en leek ons niet van het type dat zomaar elke gemaakte fout meteen bestraft. Tegelijk was jij vandaag enorm in je sas. Hou jij soms van dit meer viriele spel?

Jordy: Inderdaad, hij liet veel toe. Dan moet je niet treuren als er een kleine overtreding op je niet gefloten wordt.  Ik hou alleszins van het fysiekere soort voetbal, waarbij al eens wat door de vingers wordt gezien door de scheids. Ik denk dat dit soort arbitrage uiteindelijk toch wel in mijn voordeel uitdraait.

Webteam: Bedankt Jordy, en graag nog veel meer van dat 😉

We spraken verder ook met coach Kevin Van Haesendonck.

Kevin: Al bij al winnen we verdiend, maar net als in de voorbije weken begonnen we de wedstrijd met veel te weinig zelfvertrouwen. Turnhout begon heel fel, en zette telkens druk op de speler met balbezit. Pas na een kwartier konden we ons hieraan aanpassen en de match naar onze hand zetten. De 1-0 kwam er op een goed moment en we hebben de wedstrijd kunnen blijven controleren. Ik verwachtte nog een Turnhoutse stormloop, maar die is uitgebleven. Al heeft Cedric (Brosens) ons op het einde nog goed rechtgehouden.

Het oogde allemaal misschien niet zo academisch, maar vandaag heeft heel de ploeg er keihard voor gevochten. We wonnen duels en vaak was ook de afvallende bal de onze vandaag. Heel wat jongens liepen echt lekker te voetballen. Wel dienden er een aantal kansen veel beter uitgespeeld te worden.

Nu dienen er zich een aantal wedstrijden aan tegen teams die meer kwaliteit te bieden hebben. Maar zelf hebben we vandaag ook zuurstof getankt. We houden de nul en scoren zelf twee maal.  Onze eerste thuiszege doet iedereen deugd en geeft ons een boost, en weinig teams in deze reeks hebben  een achterban die de ploeg door dik en dun zo blijft steunen. Hier moeten we mee verder!

Webteam: Je startte met een aantal wijzigingen in de ploeg. Wilde je een schokeffect creëren?

Kevin: Het liep de voorbije weken te vaak mis, en dan moét je het wel op een andere manier durven proberen. Dat houdt geenszins verwijten in aan spelers die vandaag niet aan de aftrap stonden. Ik heb centraal achterin voor Jeroen (Michiels) gekozen, omdat hij meer wedstrijden op zijn teller heeft staan en dus ook meer ervaring bezit. Hij heeft zijn taak vandaag heel goed en rustig opgeknapt. En voorin was het logisch om Maluka te laten starten, die de laatste weken plots een stuk scherper is geworden. Hij toonde vandaag zijn werkkracht en bewees heel de wedstrijd door zijn nut. En bovendien pikte hij zijn doelpuntje mee, dat ons meteen op voorsprong bracht.

Maar nogmaals, jongere spelers als bv. Brent (Peers) zijn beloftevolle krachten met veel potentieel, die we dit jaar ook nog gaan nodig hebben.

Webteam: Het zag er na een botsing met de paal en een ongewilde bondage in het doelnet even beroerd uit voor onze doelman Cedric Brosens, die zelf al de doublure is voor de lang geblesseerde Bruno Appels. Gelukkig kon Cedric verder, maar ‘wat als…’?

Kevin: Inderdaad, stel je voor dat we onze  18-jarige derde doelman  dienen aan te spreken en een tweede doelman uit de jeugdreeksen op de bank dienen te posteren.  De club is hier zich door de lange onbeschikbaarheid van Bruno van bewust en zoekt dan ook nog een geschikte doelman extra  aan te trekken.

Webteam: Dank je Kevin, en hopelijk zijn we nu gelanceerd!

Deel dit artikel met vrienden