Een match met twee gezichten… | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Een match met twee gezichten…

📁 Interview 🕔14.januari 2019
Een match met twee gezichten…

Luttele tellen na de gelijkmaker van Thomas Vande Velde. Even heerst er bij Berchem een collectief gevoel van opluchting wanneer de wedstrijd tegen Cappellen wordt afgefloten, Maar ook ditmaal nemen nuchtere rekenkunde en de daaraan gepaarde rankingdromen het zaakje weer snel over. Dubbele gevoelens dus, en die merkten we ook bij coach Kevin Van Haesendonck.

Webteam: We zagen 75′ lang een traag Berchem zonder fatsoenlijke opbouw. En plots stond er een onhoudbaar team op het veld. Hoe verklaar je die twee gezichten?

Kevin: Tegen het einde van de eerste helft vond ik er ons anders ook al veel beter uitkomen. Maar de beginfase van beide speelhelften verliep inderdaad heel stroef. Het terrein en het weer maakten het ook heel moeilijk voetballen. Er werd vooraf  op gehamerd om er  van meetaf aan echt voor te gaan, maar dat lukte ons blijkbaar niet opnieuw zoals tegen Bocholt. We tapten teveel uit hetzelfde vaatje en creëerden er geen diepgang mee. Cappellen heeft heel veel gestalte achterin, maar over de grond combineren of de bal  achter hun rug droppen lukte ons ook niet echt. We waren eigenlijk enkel gevaarlijk bij stilstaande fases. En we moesten ook constant op onze hoede zijn, want Cappellen combineert heel snel en doelgericht.

Op een moment dat we eigenlijk geen oplossing meer vonden, kwam er na enkele wissels dan toch een plotse kentering. Vooral Bas (Saillart) bracht de meerwaarde die we nodig hadden. En we mogen ook niet vergeten dat hij een week lang ziek geweest is. Dan is het kwestie om af te wachten hoelang we hem konden inbrengen, want klaar om te starten was hij zeker nog niet. Maar met zijn loopacties en zijn manier van spelen kan hij het verschil maken. En hij is ook een prima invaller, hiermee bedoel ik dat hij direct op temperatuur komt zonder nog eens een studieronde nodig te hebben.

Enfin, er kwam snee en snelheid in de ploeg, en op karakter zijn we dan toch nog tot 2-2 teruggekomen. Dat is naar volgende week toe dan toch wel een opsteker.

Webteam: Dat wel, maar hebben we hier vandaag ook geen punten verloren dan?

Kevin: We hadden bij winst natuurlijk een veel betere zaak met stilaan ook Temse in het vizier. Nu blijven we wat hangen waar we al stonden, en de kloof naar onder toe blijft ook dezelfde. We moeten het positief blijven benaderen, maar ik ben natuurlijk ook niet blind voor de mankementen in ons spel.

Webteam: We zagen opvallend meer opbouw vanop rechts dan vanop links. Heb je daar een uitleg voor of is dat toeval?

Kevin: Dat zit tegenwoordig wel wat in ons spel gebakken ja. Rechts staan we wat hoger te voetballen, en een speler als Jeroen (Van den Driessche) gaat er ook vaak makkelijker over. Maar dat kan natuurlijk ook elke match weer anders worden. Volgende week zijn er twee geelgeschorsten (Jawad Absisan en Ilias Hamdi) en dan liggen de patronen misschien weer wat anders. We recupereren uiteraard Jamie Meseure, die vandaag van de kern afviel, en we houden mogelijk ook nog een talent als Leander Beirlant achter de hand. We zien wel hoe we dat opvangen.

Webteam: Bedankt Kevin, en hopelijk houden we zondag die 3 punten wel in huis!

 

Deel dit artikel met vrienden