Een mooi verjaardagscadeau! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Een mooi verjaardagscadeau!

📁 Geen categorie, Interview 🕔15.april 2019
Een mooi verjaardagscadeau!

Voor onze afscheidnemende coach Kevin Van Haesendonck betekende de 5-0 overwinning tegen Vosselaar op zijn verjaardag meteen een mooi cadeau. We spraken de coach na de wedstrijd.

Kevin: Zoals vele andere ploegen begon ook Vosselaar furieus aan de wedstrijd. Zij komen vanuit een goede organisatie meestal heel stevig uit de startblokken. Dat bleek ook vandaag het geval te zijn, en we zijn een paar keer goed weggekomen.

Het is ook een ploeg met een aantal grote jongens bij wie je zeker bij stilstaande fases dubbel moet opletten. Maar tegelijk kan goed en snel voetbal hen ook ontwrichten. Dat hebben we na hun eerste stormloop dan ook gebracht, met twee mooie doelpunten tot gevolg. Het terrein lag er vandaag ook heel goed bij, en dan is het lekker voetballen natuurlijk. Vosselaar kwam daarna weer opzetten, maar we wilden per se zonder tegendoelpunt  gaan rusten en die opdracht is netjes volbracht. Laat ons zeggen dat die eerste helft redelijk in balans was, maar wij scoorden er gelukkig al wel twee.

Na de rust kon de kwaliteit van onze huidige groep zijn stempel zetten.  We scoren dan 2 x in een mum van tijd en hebben het verder volwassen uitgespeeld. We hebben nog wel wat kansen gemist om een echte monsterscore neer te zetten, maar ok, daar gaan we niet te zwaar aan tillen. 5-0 is op zich al  een zware pil genoeg om te verteren voor Vosselaar, een ploeg waar ik veel respect voor heb.

Webteam: Er zit blijkbaar terug veel vertrouwen in de ploeg?

Kevin: Inderdaad. De omstandigheden zijn nu ook meer in ons voordeel, we spelen eindelijk zonder blessures met de beste ploeg die ik kan opstellen. Vorige week brachten we al 70 minuten heel goed voetbal maar kwakkelden we in de eindfase, nu bleven we 90 minuten rechtop zonder ook maar één kans weg te geven. We zetten aldus een mooi reeksje van  9 op 9 neer en blijven mikken op die 5de plaats in de eindstand. Als we die kunnen halen zijn de doelstellingen meteen ook bereikt. Maar het blijft natuurlijk jammer dat we pas zo laat in het jaar compleet zijn geraakt.

Ik kan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de rol van een sterkhouder als Roy Mauro is in dit elftal. We hebben hem al die tijd moeten missen maar hij trekt nu de kar en blijft de ploeg aanjagen tot de laatste minuut. Zelden heeft een speler zo’n impact op de rest van de ploeg. Na zijn debuut dit jaar -pas half februari met een invalbeurt op Patro Eisden- kwam hij nu 6 maal aan de aftrap. Wel, dat zijn 6 wedstrijden zonder nederlaag. Ook Jamie Meseure, een andere langdurig geblesseerde, heeft ondertussen eindelijk zijn normale niveau teruggevonden. Vandaag kreeg hij na een uurtje spelen wel wat last aan de hamstrings en heb ik hem uit voorzorg naar de kant gehaald.

En ook ervaren rotten als Bruno Appels en Amin Kabir vinden terug hun draai na langdurig blessureleed. Het enige waar ik nu mee zit, is dat ik een aantal jongens dien teleur te stellen wegens een positief selectieprobleem. Dat zijn jongens die zeker goed genoeg zijn om in deze reeks mee te draaien, maar ik zit nu eenmaal plots met een surplus aan kwaliteit…

Webteam: Zoals onze voorouders al zegden: jij kan er dan ook maar 11 op het veld zetten Kevin! Bedankt en geniet maar verder van je 36ste verjaardag!

Deel dit artikel met vrienden