Eendracht Zoersel – KBS 2-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Eendracht Zoersel – KBS 2-3

📁 Oefenwedstrijd 🕔14.augustus 2019
Eendracht Zoersel – KBS 2-3

In de vriendschappelijke wedstrijd tegen de kersverse eersteprovincialer Eendracht Zoersel heeft Berchem het laken met 2-3 naar zich toe kunnen halen. In een gelijkopgaande eerste helft kwam de thuisploeg al snel 1-0 voor toen een voorzet niet voldoende werd weggewerkt, maar na minder dan een kwartier herpakte KBS zich door middel van een combinatie Leander Beirlant – Bart Cornelissen, die de bal al vallend binnenschoof. Even later bediende Nesta Vallez de vaak ongrijpbare Bas Saillart en stond het 1-2. Het spel ging redelijk over en weer, maar net voor rusten kon Berchem zijn voorsprong verder uitbouwen, toen Beirlant het juiste gaatje vond in het roodgroene gordijn.

Gedurende  de tweede helft domineerde KBS constant, maar toch was het Zoersel dat tot 2-3 terugkwam. De Berchemse verdediging verkeek zich op een lage voorzet die op het natte, gladde veld doorschoof en een Zoerselse spits kon van dichtbij intikken. Het bleef bij deze score, ook omdat scheidsrechter Engelen wel wat overtredingen in het Zoerselse strafschopgebied door de vingers zag. Ook schoot Vermeire in het slotoffensief de bal nog eens op de paal.

Al bij al een logische zege tegen een alleszins gemotiveerde tegenstander.

Bij Berchem ontbraken naast Jelle van Kruijssen ook de langdurig geblesseerde Mats Joris (gescheurde gewrichtsbanden van de enkel tijdens de bekermatch op Oostkamp) en uit voorzorg ook Iliass El Yazidi (lichte hinder aan de enkel). Light Nwokoro viel licht geblesseerd uit in de tweede helft van de wedstrijd.

Berchem speelde met: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, Cornelissen, Meseure (46′ Peers ), Vallez, Spies, Saillart (’82 Juniku), Beirlant, Mauro, Nwokoro (’64 Verstraelen)

Doelpunten: 5′ 1-0; 14′ Cornelissen 1-1; 18′ Saillart 1-2; 42′ Beirlant 1-3; 54′  2-3

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

City Pirates en Berchem doen een 1-2’tje

City Pirates en Berchem doen een 1-2’tje

De oefenwedstrijd van woensdag 21/8/2019 op City Pirates werd door KBS gewonnen met 1-2. Gedurende  de eerste helft had Berchem niet al te veel problemen

Lees meer