Eerste ronde Croky Cup: Berchem B stunt op Stade Everois en wint met 2-3! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Eerste ronde Croky Cup: Berchem B stunt op Stade Everois en wint met 2-3!

📁 Verslag wedstrijd 🕔30.augustus 2020
Eerste ronde Croky Cup: Berchem B stunt op Stade Everois en wint met 2-3!

Een historisch moment zowaar, de allereerste wedstrijd waarin Berchem B mocht aantreden voor de Croky Cup. Uw KBS-webteam mocht dan bij deze gelegenheid ook niet ontbreken.

Coach Luc Stevenin was al blij dat zijn jongens deze deelname gerealiseerd hadden (op basis van de prestaties in de -wegens Corona stopgezette- Beker van Antwerpen) maar had in een interview met Gazet van Antwerpen zijn ploeg vooraf weinig kansen gegeven. De afwezigheid bij Berchem van een heel aantal basispionnen waaronder topscorer Sam Van Geertruyden, het thuisvoordeel voor Stade Evere, nota bene een top-5-ploeg  in eerste provinciale van Franstalig Brabant, het klasseverschil van twee reeksen en hun samenwerkingsverband met RWDM, nee het zag er allemaal niet zo veelbelovend uit voor onze kersverse derdeprovincialer. Maar in een bekerwedstrijd kan alles, dat weet elke voetballiefhebber. En dat was ook vandaag weer het geval. En hoe.

De eerste kans was er op het kwartier voor de Brusselaars, maar doelman Denis Leysen redde prima. Tien minuten later ging Morris Norrée op doel af, maar hij werd net voor de 16 foutief gestuit. Geel en meteen een eerste waarschuwing voor de thuisploeg. Maar die viel in dovemansoren. Evere speelde alsof het allemaal wel ging lukken en liet zich weer tien minuten later rollen, toen een lange voorzet laag doorheen het centrum schoof tot bij Wannes Goossens. Die zette een prima combinatie op met de mee opgerukte Vincent Foqué, die in de draai overhoeks binnenschoof. 0-1 en voor Berchem, dat al heel de tijd zijn voetje naast de forse 45’er van de thuisploeg had kunnen zetten, was dit niet eens onverdiend. Amper één minuut later kon een ultralichte duwfout die met een strafschop gehonoreerd werd de Everenaren terug in de wedstrijd brengen, maar doelman Denis Leysen wist opnieuw raad met de bal die nochtans hard en laag naar de hoek getrapt werd. Een klasseredding.

Na de rust verhoogde de druk van de thuisploeg. Weer deed Denis Leysen zich opmerken met een save op een hard, hoog schot, maar Berchem moest zich bij de daaropvolgende hoekschop gewonnen geven toen de bal bleef hangen en binnengefrommeld werd. De geel-zwarten lieten zich echter niet pramen en bleven opteren voor de aanval als beste verdediging. Om te beginnen was er dadelijk  na het tegendoelpunt al een mooie kans voor Wannes Goossens na een verre inworp. Twee minuten later zette August de Mulder zich door op links, de doelman leek zijn schot te redden maar duwde de bal dan nogal ongelukkig opnieuw voor de voet van De Mulder en die liet ditmaal de kans niet liggen. Berchem dus opnieuw op voorsprong, dat hadden de Brusselaars duidelijk niet verwacht. Uiteraard kwam er na dit doelpunt veel meer druk van hun kant, maar Berchem was heel de match door vaak baas in de lucht, en over de grond stak er altijd wel een verdedigend voetje tussen, het ene al wat orthodoxer dan het andere, maar wie daarom maalt is een kniesoor.

In de 77′ gebeurde dan toch wat er zat aan te komen: een van ver afgeschoten kanonskogel werd door doelman Leysen wel van de lijn gekeerd, maar in de rebound tegen de touwen geknald. Al dan niet vanuit buitenspelpositie, wie zal het zeggen. In ieder geval, het protest hielp niet en ondertussen hadden onze jongens al wel door dat  ze  voor het verdere verloop van de wedstrijd niet meer echt op de scheids hoefden te rekenen. Berchem had  zich vanaf dan kunnen ingraven, in de wetenschap dat het dan mogelijk een beslissing via penalty’s kon afdwingen. Maar dat deed het dus net niét!  Berchem bleef immers vooruit voetballen vanaf het moment dat het een gaatje zag doorheen het oprukkende rood-witte spelersbos. Hierbij resulteerde een vrije trap van Morris Norrée in een fraaie kopbal, maar de Everse doelman stond paraat…

Nog twee minuten, en zowaar stond Evere zenuwachtiger te voetballen dan Berchem dat er met een verre voorzet weer eens voetballend uitkwam. Een paniekerige Everse verdediger wilde daarop de bal met het hoofd naar zijn doelman terugspelen, maar hierbij ging zijn onbedoelde lob knullig via de lat in hoekschop.

Uitstel van executie! Berchem had bij die hoekschop het lef om massaal in de kleine backlijn post te komen vatten. De bal raakte niet goed weg en  centrale verdediger Vincent Foqué, die aan de rand van de 16 had postgevat, knalde de bal doorheen een muur vol vrienden en vijanden staalhard tegen de touwen. Berchem kwam voor de derde maal op voorsprong, en daar konden de 5 minuten overtime (we vragen ons nog altijd af waarom) niets meer aan veranderen!

Dolle vreugdetaferelen op het veld en bij de talrijk opgekomen supporters…

Wat een heerlijke wedstrijd was dit. Chapeau jongens, dikke dikke chapeau!

 

Berchem B speelde met: Leysen, Rommens, Foqué, Goossens (93′ Dedecker), De Mulder, Van Gool (80′ Kerckhoffs), Husson (68′ De Bruyn), Norrée, Tak, Stevenin en Brouwer.

Doelpunten: 34′ Foqué 0-1  /  53′  1-1  / 58′  De Mulder  1-2  :  77′  2-2  / 89′ Foqué 2-3

Deze zege betekent dat  volgend weekend beide Berchemteams op het Rooi hun bekerwedstrijd spelen! Zaterdagavond speelt Berchem B, zondagnamiddag om 16u00 speelt Berchem A.  In een volgende update van dit artikel krijgen jullie de nodige info over de respectievelijke tegenstanders en het aanvangsuur.

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden